Warning: session_start(): open(/var/lib/lsphp/session/lsphp70/sess_aff66timusgh12422f04q4kbi3, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
Peşmerge Kobani'ye geçmeyi bekliyor haberleri
banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye ABD Suriye

Peşmerge Kobani'ye geçmeyi bekliyor

Suriyenin Kobani kentinde IŞİD ile YPG arasında yaşanan çatışmalar devam ederken Peşmergenin Kobani'ye geçmesi bekleniyor.

 YPG’nin uluslararasına yardım çağrısının ardından Türkiye üzerinden Kobani’ye gönderilmesi planlanan Irak Kürt Bölgesel Yönetimine bağlı Peşmergeler iki günlük bir yolculuğun ardından Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine ulaştı.

Mürşitpınar mahallesi yolu üzerinde bulunan Çukobirlik’e ait tesislerde yoğun güvenlik önlemleri altında tutulan Peşmergelerin, gerekli güvenlik önlemlerinin alınmasının ardından Kobani’ye geçişi bekleniyor.

Peşmergelerden 10 kişilik bir grubun, son durum analizi yapmak üzere sabahın erken saatlerinde Kobani’ye geçtiği belirtildi.

Günlerdir Kobani’ye geçişi beklenen Peşmergeleri adeta bir basın ordusu takip ediyor. Günlerdir Peşmergenin geçişini bekleyen basın mensupları, Peşmergenin bulunduğu bölgenin önünde karargâh kurdu.

Havanın soğuk olmasından dolayı zor anlar yaşayan basın mensupları, Peşmergenin Kobani’ye geçşini beklerken Peşmergenin ne zaman Kobani’ye geçeceği ise henüz bilinmiyor. (Osman Gülebak-İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.