banner2
Öne Çıkanlar Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Dumankaya Yukarı Koçlu Akhisar Belediyespor Gabon

Özlenen tablo

Türkiye'de yıllarca “kamusal alan” safsatasıyla okumaları engellen ve hatta mezuniyet törenlerine katılmalarına dahi izin verilmeyen başörtülüler ve aileleri artık mutlu.

Sağlanan özgürlük ortamında herhangi bir engelle karşılaşmadan okullarını tamamlayan başörtülüler, diğer arkadaşları gibi mezuniyet sevincini yaşadı ve mutluluklarını aileleriyle paylaştı. Mimar Sinan Üniversitesi ve İstanbul Ticaret Üniversitesi'nin mezuniyet törenlerinde yaşananlar, “özlenen tablo” dedirtti.HASAN BAŞAR / İSTANBUL

YÖK'ün başörtüsü yasağı konusunda üniversiteleri serbest bırakmasının ardından üniversitelerde hakim olan özgürlükçü hava mezuniyet törenlerine de yansıyor. Türkiye'de başörtüsü yasağını ısrarla uygulayan üniversiteler artık özgür bilim ortamıyla gündeme geliyor. 28 Şubat'la başlayan başörtüsü yasağı yüzünden kazandıkları üniversitelere giremeyen gençler, demokrasi ve insan hakları ile ilgili yapılan düzenlemelerle derslere rahatlıkla girebiliyor.

İTİCÜ BİN 124 MEZUN VERDİ
İstanbul Ticaret Üniversitesi (İTİCÜ) 10. yıl mezunları dün Haliç Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapılan törenle mezuniyet belgelerini aldı. Mezuniyet törenine İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Uşak Valisi Özdemir Çakacak, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş, İTİCÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Yücel Oğurlu, İTİCÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Erhan Erken ve mezun öğrencilerin aileleri katıldı.
5 Fakülte ve bir Meslek Yüksek Okul'dan mezun olan bin 124 öğrenci mezun olmanın mutluluğunu yaşadı. Mezun olan ve sahneye çıkan öğrenciler arasında başörtülü olanlar da vardı. Baskı ve zulümlerle üniversitelerin kıskaca alındığı yıllardaki törenlerin aksine İTİCÜ'nün mezuniyet töreninde özgürlük ve serbestliğin hakim olması ve başörtülü öğrencilerin başörtüleriyle problem olmadan sahneye katılması memnuniyetle karşılandı. Başörtüsü konusunda yaşanan olumlu gelişmeler özlenen tablo bu şeklinde yorumlandı. 

VALİ MUTLU: ÖĞRENCİLERİMİZİN HEYECANINI PAYLAŞIYORUM
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, törende yaptığı konuşmasında kendi öğrencilik dönemleriyle bugünü karşılaştırarak kendi zamanında mezuniyet törenlerinin olmadığını söyledi. Sıkıntılı yıllar içerisinde mezun olduklarını dile getiren Vali Mutlu, günümüzde benzer problemlerin yaşanmadığını vurguladı. Gençlerin Türkiye'nin geleceği olduğunu söyleyen Mutlu, “İyi yetişmiş insanlar Türkiye'nin şansıdır. Mezun olan gençler şimdi ülkeniz için, milletiniz için daha çok çalışarak bu ülkeye faydalı insanlar olacaksınız” dedi.

REKTÖR OĞUR: YILIN ÜNİVERSİTESİ OLDUK
İTİCÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Yücel Oğurlu, kuruldukları günden itibaren pek çok problemle karşılaştıklarını söyleyerek hepsini birer birer aştıklarını söyledi. Oğurlu, üniversite olarak yüzde 90'lık doluluk oranıyla vakıf üniversiteleri içerisinde iyi bir başarı yakaladıklarını söyledi.

YALÇINTAŞ: YENİ BİNAMIZA TAŞINACAĞIZ
İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş törende yaptığı konuşmasında, mezun olan öğrencilere öğütlerde bulundu. Yalçıntaş, öğrencilere şu öğütleri verdi: Birincisi daima öğrenmek, ikincisi sabırlı olmak, üçüncüsü yapılan işin sevgiyle ve aşkla yapılması, dördüncüsü hayal kurmak. Yalçıntaş, üniversite olarak sürekli geliştiklerinin altını çizdi. Yalçıntaş, üniversitenin daha büyük ve yeni bir bina satın alındığının müjdesini de verdi.

ERKEN: ÜNİVERSİTEMİZDE SEKTÖRE HAZIR ÖĞRENCİ YETİŞİYOR
İTİCÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Erhan Erken 10 yıllık sürede güzel işler yaptıklarının söyleyerek daha iyi işler de yapacaklarını dile getirdi. İTİCÜ'nün diğer vakıf üniversitelerinden farkının sektöre yakınlığı olduğunu söyledi. Üniversiteden mezun olan bir öğrencinin, üniversitenin kimliği sayesinde sektöre hazır eleman olarak yetiştiğini vurguladı.

İŞTE MİMAR SİNAN'A YAKIŞAN BU!Başörtüsü yasağıyla anılan son devlet üniversitelerinden biri olan Mimar Sinan'ın mezuniyet töreni de özlenen bir tabloya sahne oldu. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'ni (MSGSÜ) başarıyla tamamlayan 600 öğrenci, üniversitenin Şişli Bomonti kampusunda düzenlenen törenle diplomalarına kavuştu. Önceki yıllarda başörtülülerin giremediği üniversitede bu kez farklı bir fotoğraf vardı. Mezuniyet töreninde bazı öğrenciler, diplomalarını başörtüleriyle almanın heyecan ve gururunu yaşadı. Üniversitenin Fen Edebiyat Fakültesi'ni ikincilikle bitiren başörtülü Zeynep Sain, diplomasını ve üstün başarı belgesini Rektör Prof. Dr. Yalçın Karayağız'ın elinden aldı.

Uzun yıllar başörtüsü yasağıyla anılan devlet üniversitelerinden biri olan Mimar Sinan'da son seçimlerde rektör seçilen Prof. Dr. Yalçın Karayağız özgürlüklerin önünü açtı. 128 yıllık geçmişe sahip üniversitenin Türkiye'ye önemli hizmetler sunduğunu belirten Prof. Karayağız, “Bugüne kadar ülkemize çok kıymetli sanatçılar kazandırdık. Bugün mezun ettiğimiz gençlerimiz de bu başarıyı daha da yukarıya taşıyacak” dedi.İstanbul Ticaret Üniversitesi 10. yıl mezuniyet töreni Haliç Kongre ve Sergi Sarayı'nda dün gerçekleştirildi. Mezunlar arasında bulunan başörtülü iki öğrenci de diğer arkadaşları gibi sahneye çıkıp diplomalarını aldı.

YENİ AKİT

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.