banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haberleri Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı

Özgür Kudüs Platformu'ndan siyonistlere tepki

İşgalci İsrail askerlerinin son dört günde defalarca Mescid-i Aksa'ya saldırması ve mescidin içindeki Müslümanlara gaz bombası ve plastik mermilerle ateş ederek yaralaması, Özgür Kudüs Platformu tarafından kınandı.

Saldırıyla ilgili yazılı bir açıklama yayımlayan Özgür Kudüs Platformu, Batılı güçler tarafından İslam ümmetinin bağrına bir ur gibi yerleştirilen Siyonist İsrail’in, vahşet ve şiddetinin hiçbir zaman kesilmediğine dikkat çekildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “3’üncü Harem-i Şerif olan Mescid-i Aksa’ya yapılan son saldırılardan da anlaşılmaktadır ki, Siyonist İsrail’in saldırıları hiçbir zaman kesilmeyecek. Zaman zaman vahşet ve saldırıların dozu artınca İsrail vahşeti ve Filistin mazlumiyeti gündem olmakta, ancak diğer zaman dilimlerinde gündemden düşse de aslında saldırılar düşük dozda her daim devam etmektedir.”

Siyonist İsrail’in saldırılarını İslam ümmetinin ihtilaf ve sessizliğinden aldığı cesaretle yaptığına dikkat çekilen açıklamada, “Tarih boyunca bu vahşi ve lanet ehli kavmin yaptıkları saldırı ve katliamlar artık ne bir matematik hesabı ile sayılabilmekte ve ne de dini, insani ve vicdani anlamda bir değerlendirme ile izah edilebilmektedir. Zira karşımızda olan bu mel’unlar, vahşi hayvanların bile kanunlarının olduğu bir orman kanununa dahi sahip değildirler. Artık değerlendirme ve analizler de bu terör devleti için bir anlam ifade etmemektedir. Zira İslam ümmetinin ihtilaf ve sessizliğinden aldıkları cesaretle tüm dinlerce kutsal ve dokunulmaz sayılan mabetlere dahi saldırabilme cüretini gösterebilmektedirler. Onlar açısından bugüne kadar sergiledikleri vahşet koleksiyonlarına sadece bir yenisini eklemiş oldular.” denildi.

Mesid-i Aksa’nın ümmeti uyandırması ve Müslümanların birliğine vesile olmasının temenni edildiği açıklamanın devamında, şu ifadeler kullanıldı: “Sadece Filistin’in değil, ümmetin davası olan Kudüs’ün ve 3’üncü Harem-i Şerif’i olan Mescidi Aksa’nın onurunu bugün ümmetin adına ayakta tutan Filistinli kardeşlerimizin gösterdikleri büyük fedakârlık bizler için bir örnek olsun. En büyük idealimiz, endişemiz ve davamız, Kudüs ve Mescid-i Aksa olsun. Ümmet için bir çimento olsun, kaynaştırsın ve zalime karşı birleştirsin. Ümmet, Selahaddin-i Eyyubi ile bu durumu yaşadığı gün izzet ve şerefine kavuştu. Bugün ümmetin özgürlük ve izzeti yine bu yüce değer etrafında ancak inşa edilebilir. Bu tarihi hakikati dile getirmeyi büyük bir sorumluluk olarak görmekteyiz.”

Özgür Kudüs Platformu tarafından yayımlanan açıklamanın sonunda, başta Siyonist İsrail olmak üzere tüm zalimler lanetlenirken, Aksa muhafızı Filistinli Müslümanlara da selam ve minnet sunuldu.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.