banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Özgür Gündem Gazetesinin çirkin karikatürüne Urfa'dan tepki!



Özgür Gündem Gazetesi'nin yayımlamış olduğu Hz. Muhammed'e hakaret içerikli karikatüre Türkiye’nin her yerinden tepkiler artarak devam ederken bir tepki de Şanlıurfa’dan geldi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Şanlıurfa İl Koordinatörlüğünce Cuma namazına müteakip Balıklıgöl Platosunda kitlesel basın açıklaması düzenlendi. Düzenlenen basın açıklamasına HÜDA PAR İlçe Başkanlarının yanı sıra birçok STK da destek verdi.

Ellerinde Hz Muhammed'e (sav) olan sevgi ve bağlılıklarını izhar eden dövizler taşıyan 7’den 70’e Peygamber sevdalısı, Charlie Hebdo'nun yerli sözcülüğünü yapan Özgür Gündem gazetesini lanet yağdırdılar.

Peygamber Sevdalıları Platformu Şanlıurfa İl Koordinatörlüğü adına kitlesel basın açıklamasını Feyzullah Güzel okudu.

Özgür Gündem Gazetesinin İki gün önce “Cennet Annelerin ayakları altındadır” Hadis-i Şerif’i üzerinden Hz Muhammed'e yaptığı hakareti anımsatan Güzel, “Çirkin bir karikatür ile Ümmet’in Peygamber’ine hakaret etmekten çekinilmemiştir. Bu gazetenin kimlerin güdümünde olduğu herkes tarafından apaçık bilinmektedir. Ve bu İslami değerlere yapılan ilk hakaret değildir. Özellikle Bölgemizde HDP/PKK ve onlara yakın olan kurum ve kuruluşlar adeta İslam’a savaş açmışlar ve bunu da pervasızca sergilemekten çekinmiyorlar.” dedi.

PKK türevi kuruluşların dünden bugüne İslam'ın kutsallarına yaptıkları hakaretleri hatırlatan Güzel, “Diyarbakır Belediyesi’nin şehir merkezindeki billboardlara Peygamber Efendimize hakaret içerikli afişler asması, Cizre’de çarşafa, örtüye ve kadına hakaret gösterisi, yine Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı’nın da katıldığı elleri zincirlenmiş çarşaflı kadınlar gösterisi ile İslam’a ve kadına yapılan hakaret ve bunun gibi birçok çirkinliklerle bu toplumun dini değerlerine adeta savaş açtıklarını ilan etmişlerdir.  HDP/PKK zihniyeti daha önce de sokak ve caddelere astıkları pankartlarda 'Namus toplumsal Kâbustur' ve 'Kadınız, Kimsenin Emaneti Değiliz' diyerek halkın toplumsal değerlerini ve inancını ayaklar altına almıştır.” diye konuştu.

Sakarya Mizah Dergisinin çarşafa yönelik saldırılarını da kınayan Güzel, “Ağızlarını her açtıklarında Demokrasi’den, Özgürlükten, Kadın Haklarından ve Kültür’den bahseden bu zihniyetin ne kadar da cahil olduğuna, Kur’an-ı Kerim’in 'kitap yüklü merkepler' tanımlamasıyla bir kez daha şahit oluyoruz. Ayrıca bu Peygamber düşmanlarından cesaret almış olmalılar ki daha bugün Sakarya Mizah Dergisi, İslami değerlerden çarşafa hakaret etmiştir.” şeklinde konuştu.

"Burası Fransa değil, İslam Ümmet’inin bir coğrafyasıdır"

Güzel, konuşmasına şöyle devam etti: “İslam’a, kadına ve toplumsal değerlere düşmanlık yapan ve aydınlanmadan nasibini alamamış bu karanlık zihniyet, adeta Yerli Charlie Hebdo olmuştur. Fakat unuttukları bir şey vardır ki, burası Fransa değildir. Burası Peygamber aşığı olan İslam Ümmet’inin bir coğrafyasıdır. Müslüman halkın hassasiyetlerine karşı saygılı olmayı öğrenmelisiniz. Bu topraklar, İslam topraklarıdır ve Allah’ın izniyle de ilelebet öyle kalacaktır.”

Yerli Charlie Hebdo'lara seslenen Güzel, “Bu mu, sizin kadına verdiğiniz değer, bu mu, sizin özgürleştirmek istediğiniz insan profili, bu mu sizin Kürt Halkına reva gördüğünüz şey, bu mu, sizin insanlık anlayışınız? Biz biliyoruz ki siz, bu toplumu İslam’dan uzaklaştırma ihalesini almışsınız. Siz, bu toplumu İslamsızlaştırmak ve istikrarsızlaştırmak isteyen İslam düşmanlarının Truva Atı’sınız. Siz, annelerinizden ve eşlerinizden bile utanması olmayan varlıklarsınız. Ve siz de şunu iyi bilin ki; Biz halk olarak var olduğumuz sürece, karanlık emellerinize asla ve asla varamayacaksınız.  Biz halk olarak var olduğumuz sürece, sizin o kokuşmuş fikir ve düşünceleriniz sizin beyinlerinizde kokuşup kalacak ve bu toplumu İslam’dan asla uzaklaştıramayacaksınız. Biz halk olarak var olduğumuz sürece, her yerde ve her platformda İslam’ı ve halkın değerlerini korumaya devam edeceğiz. İslam’sız bir bölgeyi hayal bile etmeyin.” diyerek sert tepki gösterdi.

“Biz Peygamberin mirasçıları olarak Ebu Cehil’in mirasçılarına karşı canımız pahasına dik duracağız” diyen Güzel, son olarak İslami STK’lara şöyle çağrıda bulundu: “Peygamber Sevdalıları Platformu olarak, Sivil Toplum Kuruluşlarını ve Müslüman halkımızı, Yerli Charlie Hebdo olan bu karanlık zihniyetin İslam’a ve Aziz Peygamber’ine karşı pervasızca gerçekleştirdiği hakarete karşı seslerini yükseltmelerine ve hukuk çerçevesi içerisinde her platformda haklı tepkilerini ortaya koymaya davet ediyoruz."

Sık sık tekbir çekip salavatlar getiren topluluk, basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı. (Ramazan Casuk/Hüseyin Yetmiş-İLKHA)




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.