banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haberleri Sanlıurfa Haber Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Erdoğan Bursa

Oto çalan, hurdacılar çökertildi

Polis çalıntı otomobili başka bir otomobilin tepesinde bulunan antenden yola çıkarak buldu

Şanlıurfa'da, 4 kişilik bir çete, kendi otomobillerine oto parçacıdan yedek parça almak yerine, bir taksicinin otomobilini çaldı. Çete üyeleri, çaldıkları otomobilin parçalarının bir kısmını kendi otomobillerine taktı, kalan parçaların bir kısmını ise sattı, otomobilin iskeletini de 2 kilometre uzaklıkta boş bir araziye attı.

Edinilen bilgiye göre, olay Bamyasuyu Mahallesi Köseoğlu sokakta gerçekleşti. Geçimini taksicilikle yapan Ramazan Unkur, ekmek teknesi olan 63 T 0673 plakalı otomobilini iş bitimi sonrasında evinin önüne park etti. Sabah uyandığında otomobilinin evinin önünde görmeyen Unkur, ilk olarak polise başvurdu. Unkur, polise otomobilinde çok az benzin olduğunu ve otomobilin şehir dışına çıkamayacağını söyledi. Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Asayiş şube Müdürlüğü Hırsızlık Masası ekipleri, o saatten sonra adeta

dedektif gibi çalışmaya başladı. Polis ekipleri ilk olarak kent merkezinde bulunan petrol istasyonlarını kontrol etti. Otomobilin evin yaklaşık 2 kilometre uzaklıkta bir akaryakıt istasyonunda yakıt aldığı belirlendi. Çalıntı otomobil daha sonra 4 kişi tarafından başka bir otomobilin arkasına bağlanarak çekildiği görgü tanıklarının ifadesi sonrasında tespit edildi. Görgü tanıkları polise, çekici olarak kullanılan otomobilin üst kısmında iki adet antenin olduğunu söyledi. Polis de görgü tanıklarının

ifadeleri doğrultusunda çalışmalarına başladı.

http://balikligol.com/images/news/988.jpgŞanlıurfa polisi, üst kısmında iki adet anten bulunan otomobili bulmak için çalışmalarını iki gün boyunca sürdürdü. Adeta dedektif gibi iz süren polis, çalınan otomobilin izine merkeze bağlı Akziyaret köyünde bir depoda rastladı. Depoya yapılan baskında birisi depocu olmak üzere toplam 4 kişi gözaltına alındı. Polis, depoda yaptığı aramada çalınan otomobilin kapısı ve motor parçalarına buldu. Polis merkezine götürülen depocu M.Y. ile otomobili çaldığı tespit edilen H.Y. (41), C.Y. (26) ve H.Y. (34)

yapılan sorgulamalarında hırsızlık olayını itiraf ettiler. Zanlılar, çaldıkları otomobilin motor parçalarını kendi otomobillerine taktıklarını kalan parçaları ise satacaklarını itiraf ettiler. Çalıntı otomobilin iskeletini ise köyün uzağında boş bir araziye attıklarını belirten zanlıların daha önce hırsızlıktan hiç sabıkalarının olmadığı tespit edildi.

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'nde sorguları tamamlanan 4 zanlı, alınan doktor raporunun ardından bugün adliyeye sevk edildi.  

İHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.