banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Orpheus Mozaiği Haleplibahçe'ye getirilecek!

1998 yılında yurt dışına kaçak yollarla götürülen Orpheus Mozaiği   Kültür ve Turizm Bakanlığının  girişimleriyle Amerika  Dallas Sanat Müzesi’nden 6 Aralık 2012 tarihinde ülkemize getirilerek İstanbul Arkeoloji Müzesinde sergilenmekteydi.

M.S. 194  Roma dönemine ait olan Orpheus Mozaiği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Müze Müdürlüğünün  talebiyle Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğünün 19.06.2014 tarih ve 119427 sayılı onayıyla yakın zaman içerisinde  halen sergilendiği  İstanbul Arkeoloji Müzesinden alınarak  uzmanlar  refakatinde inşaat çalışması tamamlanmak üzere olan  Şanlıurfa Haleplibahçe Edessa Mozaik Müzesi’ne sürekli sergilenmek üzere  getirilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.