banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Haliliye Türkiye Sanlıurfa Haber

Olayların etkilediği Kürt halkı huzur istiyor

Türkiye’de özellikle bölgede yaşanan olaylardan olumsuz bir şekilde etkilenen Batman halkı, bölgede yatırımın, doktorun, öğretmenin kaçıp, esnafın iflas etme eşiğine geldiğini belirterek, bir an önce huzur ortamının sağlanması gerektiğini söylediler.

Batman halkı, İlke Haber Ajansı’na konuşarak, olayların bir an önce bitmesi için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini vurguladılar.

“Bölgede artık çatışma olmasın”

Çatışma ortamının kendilerini endişelendirdiğini söyleyen Yusuf Uyanık, “Bu ülkede yaşanan olaylar biz halkı gerçekten çok üzüyor. Bizler eskisi gibi huzur ortamı olsun istiyoruz. Son 3 yılda bölgemizde huzur iklimi hakim olmuştu. Bu çatışmalı sürecin tekrar devam etmesi bizi çok endişelendiriyor. Bizler sadece ülkemize barış gelsin, huzur gelsin istiyoruz. Artık analar ağlamasın, barış gelsin. Bu topraklar, olaylardan yıllarca çekti. Bir daha 90’lı yıllara geri dönülmesini istemiyoruz. Olaylar yüzünden bölgemize yatırım gelmiyor, işsizlik hat safhaya ulaştı. Bu olaylar insanları her yönüyle etkiliyor. O yüzden barışın ve huzurun gelmesini istiyoruz. Biz istiyoruz ki, artık bu bölgede çatışma olmasın.” dedi.

“Olaylardan dolayı herkesin huzur kaçmış durumda”

Bölge halkı olarak bu olaylardan olumsuz bir şekilde etkilendiklerini belirten Selahattin Karaaslan, “Biz bu bölgeye barış gelmesini istiyoruz. Çünkü barış gelmeyince başka şeyleri konuşmak mümkün değildir.” diye konuştu.

Karaaslan, “Olaylardan dolayı herkesin huzuru kaçmış durumda. Yatırım yapmak isteyen yatırım yapamıyor. Doktoru, öğretmeni, diğer çalışanlar bölgeden kaçıyor. En önemlisi de huzursuzluktan dolayı sermaye kaçıyor. Kürt sorunu artık silaha bağlı bir sorun değil, öyle görülmemelidir.” şeklinde konuştu.

“Gerçekten bu sorunu çözmek istiyorsanız, ihlâslı davranın”

Olaylar yüzünden insanların bölgeden kaçtığını vurgulayan Nuri Aslan ise şunları söyledi: “Öncelikle bu yaşanan olaylar Kürt halkını ve dolayısıyla bütün Türkiye’yi çok kötü etkiliyor. Olayların, gerek sağlık, sosyo-ekonomik, kültürel alanında gerçekten kötü yansımaları oluyor. İnsanların yüzlerinde bir tedirginlik görüyoruz. İnsanlar kaçıyor, dışarıda gece geç saatlere kadar kalamıyor. Sosyal hayat durmak üzeredir. İnsanlar artık ölmesin, dostluk, kardeşlik ve huzur olsun. Bunun için herkes elini değil, bütün benliğini taşın altına koyması gerekiyor. Bu sorun bir an önce bitmesi lazım. Bu olaylar herkesi tedirgin ediyor. 30 yıllık sıkıntılar görüyoruz ki, bitmiyor. O zaman yöntemlerin değişmesi lazım. Buradan tüm yetkililere sesleniyoruz, gerçekten bu sorunu çözmek istiyorsanız, ihlâslı davranın. Sadece bir tarafı değil bütün Kürt halkını baz alarak bir çözüm masası etrafında toplanılması lazım. Herkes kendi üzerine düşeni daha fazla yapması gerekir.”

“Bizler artık huzur istiyoruz”

Bölgede yaşanan çatışmalı ortamının bir an önce bitmesini istediklerini kaydeden Cebrail Uyanık, “Bölgemizde bir huzursuzluk hakim durumdadır. Buradaki insanlar barışı, kardeşliği istiyor. Bütün silahların bir an önce bırakılması ve siyaset yapılarak bir yerlere gelinmesini istiyoruz. Bölgemizde yaşanan olaylar bize ciddi anlamda zarar veriyor. Buradaki esnafın işleri yolunda gitmiyor. Gün geçtikçe zarar ediyorlar. Bölge halkı olarak çatışmalı ortamın bitmesini istiyoruz. Kürtlerin hakları silahla değil, siyasetle konuşulsun istiyoruz. Bizler artık huzur istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Karanlık çöktüğünde insanlar evlerine kapanmaktadır”

Olayların verdiği endişeden dolayı rahat bir şekilde dışarıya çıkamadıklarını dile getiren Necdet Çakır da şöyle dedi: “Bölgemizde son zamanlarda artan çatışma ortamı biz bölge halkına ciddi anlamda zarar vermektedir. Burada yatırımlar askıya alınmış, halk huzurlu bir şekilde dışarıya çıkamamaktadır. Karanlık çöktüğünde insanlar evlerine kapanmaktadır. İstiyoruz ki, bölgeye barış, huzur hakim olsun. Bölge halkı olarak huzura çok ihtiyaç duyuyoruz. Bizler silah yerine siyaset konuşsun diyoruz.” (M. Fatih Akgül - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.