Warning: session_start(): open(/var/lib/lsphp/session/lsphp70/sess_umcicrbkgahm70t633uh0sasj6, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
Okutan; Urfa'yı Arapça anlatan belgesel hazırlayın haberleri
banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye ABD Suriye

Okutan; Urfa'yı Arapça anlatan belgesel hazırlayın

Şanlıurfa'da bulunan Arap yazarlara kentin tanıtımı İngilizce yapılınca bundan rahatsızlık duyduğunu ifade eden Vali Nuri Okutan, tanıtımla ilgili çalışmanın en kısa zamanda Arapça da yapılmasını istedi.

 

Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan’nın teşviki ve Şanlıurfa Gazeteciler Birliğinin katkıları ile, Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Şanlıurfa Şubesi başkanı Cuma Ağaç’ın davetlisi olarak kente gelen Arap Yazarlar Birliği Halep Şube Başkanı Prof. Dr. Muhammed Hasan Abdülmuhsin, ve üyelerinden 12 grup, 3 günlük gezi-program için Şanlıurfa’ya geldiler. Cumartesi günü kentteki çeşitli ziyaret ve gezilerinin ardından İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde düzenlenen “Geçmişten Geleceğe Halep-Urfa İlişkileri” konulu panele katıldı.

 

Panelin başında katılımcılara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından İngilizce hazırlanan Şanlıurfa tanıtım filmi sinevizyonda gösterildi

 

Şanlıurfa Valisi Okutan, tanıtım filminin ardından mikrofonu alarak, İngilizce tanıtımdan duyduğu rahatsızlığı dile getirerek, Arap konuklara İngilizce tanıtım yaptıkları için yüzünün kızardığını belirterek; “Böyle bir toplantıda ne kadar yüzümün kızardığını kesinlikle anlatamam. Biliyorsunuz bir takım güzel şeylerden bahsediyoruz ama hala birbirimizle başka dille anlaşıyoruz” dedi.

Vali Okutan, "Şimdi ben huzurunuzda Kültür Müdürüne talimat veriyorum, bu eksiklik en kısa zamanda, kaça mal olursa olsun gidermeliyiz. Artık bizi dağıtanların dillerinden değil, bizi birleştirecek diller üzerinden birbirimizi anlamalıyız" diye konuştu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.