banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Sanlıurfa Haberleri Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı

Okutan: Ş.Urfa Türkiye'nin köşe taşı olacak

Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, Şanlıurfa'nın geleceğin büyük Türkiye'sine omuz verebilecek, geleceğin büyük Türkiye'sinde çok önemli köşe taşı olacak bir il olduğunu söyledi.

Şanlıurfa Valiliğinin öncülüğünde SODES’in desteğiyle yapılan Yenice Gençlik Merkezi gençlerin hizmetine açıldı.

 

Yenice Gençlik Merkezi’nin açılış törenine Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Yücetepe, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu, İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, İl Müftüsü Ramazan Tahiroğlu, kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri ve vatandaşlar katıldı.

 

Şanlıurfa’da faaliyet gösterecek olan ikinci gençlik merkezinin açılış töreninde bir konuşma yapan Vali Nuri Okutan, tesisin açılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, 3’ü merkezde 4’ü de ilçelerde olmak üzere 7 gençlik merkezi yaptıklarını söyledi. Karaköprü’den sonra Şanlıurfa’da ikinci gençlik merkezini Yenice’de açtıklarını anlatan Vali Okutan, “Göreve başladığım ilk hafta bu gençlik merkezlerinin yapılmasına karar vermiştik. Kısmet şimdi açmakta imiş. Çok önemli bir boşluğu doldurduğuna inanıyorum. Gençlik merkezleri, kadın ve kültür merkezleri İlimiz için fevkalade önemli. Bu hangi ad ile olursa olsun kadına, gençliğe yönelik projeler fevkalade önemli ve bunlar bir başlangıç.

 

Şanlıurfa geleceğin büyük Türkiye’sine omuz verebilecek, çok önemli bir nirengi noktası olacak, köşe taşı olacak bir ildir. Onun için Şanlıurfa’yı doğru anlamalı, doğru okumalı; teşhisleri doğru koyup, çözümleri ona göre üretmeliyiz. O haliyle Şanlıurfa içinde bulunduğu medeniyetlerin tamamına katkıda bulunmuş bir coğrafyanın adı. Öyleyse biz Şanlıurfa’nın gençliğini, kadınını, çocuklarını hayatın içine katmak ve büyük Türkiye’nin oluşmasına, bu gençleri kadınları ve çocukları katkıda bulunacak birer fert haline getirmek durumundayız. Şanlıurfa’nın geçmişinde bu özellikler var. Şimdi biz tekrar bu çocuklarımızı hem zihinsel eğitimlerini geliştirerek, hem bedensel eğitimlerini bu sahalarda gerçekleştirerek onlarla buluşmalı ve onları doğru yerlere kanalize etmeliyiz. Kendilerini tanımalarına ve tekrar Şanlıurfa’nın yüksek üretim potansiyelini de hayatımıza katacak tedbirleri, alışkanlıkları yaklaşımların temelini buralarda atmak zorundayız.

 

Burası her ne kadar çatı ve pencere gibi görünüyor olsa da aslında sökülebilir, taşınabilir ve takılabilir olması; ihtiyaçlara göre yeni alanlar belirlenebiliyor olması bakımından önemli bir avantajı oluşturuyor. Geri dönüşlerin yansıması ile birlikte, yeni metotları yeni teknik ve sosyal eklemeleri de gerçekleştirerek, yeni boyutlar katabileceğini düşünüyorum. Gençlik merkezimizde muhakkak çocuklarımızın sporun bütün dallarında bir program dâhilinde eğitilmesi gerekiyor. Bu müessese gençlik spor il müdürlüğüne bağlı ama diğer kurumlarda buralarda muhakkak etkinlikler yapmalı” dedi.

Konuşmasının sonunda gençlik merkezinin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür eden Vali Okutan tesisin Şanlıurfa’ya hayırlı olmasını diledi.

 

Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Yücetepe de bir konuşma yaparak, gençlere yapılan hizmetlerin önemine değindi.

 

Konuşmaların ardından Vali Nuri Okutan ve Gençlik Merkezi’nin açılış törenine katılanlar kurdeleyi keserek gençlik merkezini vatandaşların hizmetine açtı.

 

Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan bedensel gelişim ve kişisel gelişim olmak üzere iki alandan oluşan gençlik merkezini gezerek, merkezde bulunan gençlerle sohbet edip, satranç oynadı.  

 

Merkezdeki gençlerden “Urfa türküsü” dinleyen Vali Nuri Okutan, merkezde bulunan kütüphanedeki kitapları da inceledi. Bilgisayar kursu alan gençlerle de sohbet eden Vali Okutan, daha sonra eline basket topunu alarak potaya basket attı.

 

Bu arada merkezde gençlere yönelik olarak spor alanında futbol, basketbol, tenis, voleybol, masa tenisi, hentbol, badminton, güreş ve satranç; müzik alanında bağlama, gitar, keman, ney, org, darbuka, davul ve görsel sanatlar dalında da resim, ebru ve hat sanatı, tiyatro ile halk oyunlarında kurs verilecek.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.