banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD Haliliye Sanlıurfa Haber Cenk

Okuluda Kitap Okuma Seferberliği

 “Kitap Oku Cahil Kalma” sloganıyla başlatılan kampanya Şanlıurfa İl Halk kütüphanesi işbirliğiyle gerçekleştiriliyor.
Okulun kendi kütüphanesi henüz kurulmadığı için, İl Halk Kütüphanesinin gezici kütüphane minibüsü okulun bahçesine getirilerek  550 öğrenciye teker teker kitap dağıtılarak okulun bahçesinde yarışmaya start verildi.
Yarışma sonucunda ilk 10 öğrenciye BİSİKLET, ALTIN, MP5,MP4,MP3 gibi ödüllerin duyarlı velilerin sponsorluğuyla dağıtılacağı duyuruldu. Çocukların yarışmaya büyük ilgi duydukları ve sevinçle kitap okumaya başladıkları gözlendi.
Okul Müdürü Necmettin ARPAG yaptığı konuşmada,  çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, kitap okumayı yaygınlaştırmak ve daha eğlenceli bir hale getirmek amacıyla böyle bir yarışma başlattıklarını ifade etti. ARPAG, konuşmasına şöyle devam etti: “Bu okula yeni atandım. Çok istekli, azimli ve genç bir öğretmen kadrosuyla karşılaştım. Ancak öğretmenler ne kadar ilgiliyse öğrenciler de bazı nedenlerden dolayı o oranda ilgisiz olduklarını gözlemledim. Veli profilini anlatmaya gerek yok zaten. TEOG sonuçlarını değerlendirme sonucunda bütün öğretmenlerin ittifakıyla kitap okumayı cazip hale getirme adına yarışma yapmaya karar verdik. Okul Aile Birliğinin de desteğini aldıktan sonra İl Halk Kütüphanesi yetkilileriyle görüştük. Ve onlarda bu konuda kendilerine düşen görevleri memnuniyetle yerine getireceklerini dile getirdiler. Hamdolsun çok güzel bir atmosfer oluştu. Her gün 1 saat kitap okuma uygulamasını zorunlu hale getirdik. Okul idaresinden  öğretmenine, öğrencisinden hizmetlisine kadar herkes o saatte kitap okuyor. Hatta kitap okuma saatlerine denk gelen veliler bile kitap okuma etkinliğine iştirak ediyorlar.”şeklinde konuştu. Ayrıca Arpag, kütüphanelerinin tamamlanması için duyarlı herkesten kitap bağışı beklediklerini sözlerine ekledi.
Okulun öğretmenlerinden Türkçe Öğretmeni Mahmut YUMŞAK ise öğrencilerin okul çağında okumaya, öğrenmeye ve başarmaya ilgi duymasını sağlamak, öğrencilerin analiz-sentez yeteneklerini geliştirmek amacıyla böyle bir etkinlik yapmaya karar verdiğini dile getirdi. Yumşak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Öğrencilerimiz kitap okumadıkları için kendilerini tam ifade edemiyorlar. Fikirlerini verimli bir şekilde kullanmalarını sağlamak, kitap okuma vesilesiyle, hayal güçlerini de kullanarak eleştirel düşünme, olayları sorgulama becerilerini zenginleşme ve güzel konuşmayı sağlama adına öğretmen arkadaşlarımızla yola koyulduk. Oluşturulan atmosferden dolayı çocuklar çok iyi motive oldular. Velhasıl okumayı zevke dönüştürerek bu konu da başarılı olacağımıza yürekten inanıyorum.” dedi.
Ödül törenine Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğünden, İl, ilçe Milli Eğitim Müdür-Müdür yardımcıları ve Şube müdürlerinin davet edileceği yetkililer tarafından açıklandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.