banner2
Öne Çıkanlar Türkiye Urfa Haliliye ABD Mardin

Öğrenciler artık parmak kaldırmayacak
Bursa İnegöl'de eğitim öğretim faaliyetini sürdüren Özel Nilüfer Safvet Koleji 2009-2010 eğitim-öğretim yılı başında tüm dersliklere Akıllı Tahta sistemi kurarak başladığı teknolojik gelişime "ActivExpression2, Oylama Cihazı" ile devam ediyor. Öğrencilerin ölçme ve değerlendirme etkinliklerine hız kazandıran bu sistem ile öğretmenler, öğrenciler ve veliler sınavlarla ilgili istatistiklere anında erişebiliyor.

Elektronik ölçme ve değerlendirme sistemi sayesinde öğrenciler kâğıt üzerinde soru cevaplamaktan kurtulurken, öğretmenler de uzun zaman alan sınav sonuçlarını değerlendirme işlemini hiç zaman kaybetmeden çok detaylı bir şekilde elde ediyorlar. Ayrıca sistem sayesinde öğrenciler sorulara parmak kaldırmadan cevap veriyorlar.

Okula kazandırılan sistem, "ActivExpression2, Oylama Cihazı "adı verilen kablosuz uzaktan kumandalar ile soruların cevaplanmasından oluşuyor. Öğrenciler veri tabanında yer alan ve sürekli güncellenen testlerin tahtaya yansımasıyla soruları çözerek ellerindeki kumandadan doğru cevabı işaretliyorlar. Bütün öğrencilerin cevaplamasından sonra diğer soruya geçiliyor. Ölçme ve değerlendirmede öğretmenlere birçok avantaj sağlayan sistem ile testin bitiminde istatistiklere anında ulaşılabiliyor. Tanıdık gelmesi ve hemen kullanılabilmesi için akıllı telefona benzer bir şekilde tasarlanan cihazlar, tam QWERTY klavye, basit çoktan seçmelilerin ötesinde karmaşık yanıtlara imkân tanıyor. Kullanıcılar tam cümlelerin yanı sıra sayılar, semboller, denklemler, kesirler, doğru/yanlış, likert ölçekleri ve daha fazlasını kullanarak cevap verebiliyor.

Konuyla ilgili bilgi veren Okul Müdürü Bayram Yayla, "ActivExpression2, oylama cihazının tüm sınıflarda öğretmenler tarafından aktif olarak kullanılmaya başlandığını, öğrenciler için yeni bir heyecan oluşturduğunu, öğrencilerin ActivExpression2, oylama cihazı ile derslere olan ilgisinin arttığını ve ölçme-değerlendirmelerin sıkıcı olmaktan çıkarak zevkli hale dönüştüğünü söyledi. Yayla, "Öğrencilerin ve öğretmenlerin ders sırasında yanıtı hemen görmesini ve tartışmasını sağlamak amacıyla tartışmayı ve sınıfta işbirliğini teşvik ediyor" dedi.

Habertürk

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.