banner2
Öne Çıkanlar Türkiye Urfa Suriye Haliliye ABD

Müslüm Gülel Okulunun yolu yok ama şatafatlı salonu var
Şanlıurfa Valiliği koordinasyonunda Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen ve Kalkınma Bakanlığı (SODES) tarafından desteklenen “Hayatımıza Açılan Perde Projesi” kapsamında yapımı tamamlanan Müslüm Gülel İlköğretim Okulunun çok amaçlı salonu düzenlenen bir törenle açıldı.

Açılışa İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Aslıhan, okul müdürleri, Ar-Ge çalışanları, veliler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Okul müdürü Selami Bülbül hoş geldiniz konuşmasını yaparak , “öğretmen, öğrenci ve veli dayanışmasıyla birçok çalışmayı yaptıklarını, ilimizin dezavantajlı bölgelerinden birinde görev yapmaktan gurur duyduklarını, mesleklerini severek icra ettiklerini belirttikten sonra bu projenin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti”.

Sonra kürsüde bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala, 3 yıldır açıldığı halde yolu yapılmayan okulda yol konusuna değinmezken;  programa katılmaktan çok mutlu olduğunu belirterek şunları dile getirdi: “ Okulunuz çiçek gibi, hayırseverimize ben gerçekten teşekkür ediyorum. Allah hayırseverlerin sayılarını arttırsın.  Zira benim 12 bin dersliğe ihtiyacım var. İyi ki geldim diyorum. Ben daha çok mahrum, mağdur, riskli bölgelere gitmeyi; öğrencilerle buluşmayı, yöneticilerle buluşmayı, öğretmenlerimle buluşmayı, çocukların saçlarını okşamayı, onlara dokunmayı çok önemsiyorum. İyi ki gelmişim, harika bir okul, size layık bir okul, çiçek gibi okul. Başta okul müdürümüzü kutluyorum yürekten. Gerçekten bizim özlediğimiz bir kurum kimliğini oluşturmuş burada. İşte biraz önce slâytlarda izledim, gördüm ki eli birlik öğrencisi, öğretmenleri, yöneticileri hizmetlileri, çalışanları dört bir koldan bu okulun güzelleşmesi için çalışıyorlar. Takdirlerimi ve tebriklerimi sunuyorum. Birkaç velimizi görüyorum, tabi onların çoğu işte meşguller, velilerimizi de çok önemsiyoruz. Zira çocuklarımızı okula kazandırma faaliyetlerinizi de izledim. Başta okul müdürümüz ve öğretmenlerimiz kapı kapı dolaşıyorlar. Bu gerçekten takdire şayan bir davranış. Burada bulunan velilerimize seslenmek istiyorum: Ne olur özellikle kız çocuklarınızı, bütün çocuklarınızı okullara gönderiniz. Zira yetişmiş, bilgili, donanımlı bir gençlik, bir nesil; bizim yarınımızı daha iyi kurgulayacak, yarınımızı daha iyi onaracak, daha iyi tamir edecek ve hep beraber barış ve sulh içerisinde önce Şanlıurfa'mızda sonra bölgemizde, sonra bütün Türkiye’de daha sonra bütün dünyada barış sulh içerisinde ve kardeşlik içerisinde beraber yaşayacağız.


Dünyanın herhangi bir yerindeki mutsuzluklar, savaşlar, olaylar, kargaşa, kaos bizi de doğrudan etkiliyor. Onun için biz bakış açımızı çok geniş tutuyoruz. Bizim bakışımız dün imparatorluk döneminde olduğu gibi dünyanın neresinde sıkıntı çeken insanlar varsa, aç sefil insanlar varsa, zülüm gören insanlar varsa, biz onların yanındayız. Onların yardımına koşmaya hazırız. Koşuyoruz da. Bugün Allah çok şükür Türkiye’miz daha düne kadar yardım alan bir ülke iken, bugün Allaha binlerce hamd olsun ki yardım eden bir ülke konumuna gelmiştir. Çok kısa zamanda 2023 vizyonu diye bir vizyondan bahsediyoruz. İnşallah bir tek okuryazar olmayan insanımız kalmayacak ve inşallah ekonomik alanda gayri safi milli hâsıla noktasında 12500 dolar civarında olan bu rakam belki de 20 bin dolara çıktığında 30 bin dolara çıktığında inanın bu ülkeyi ve bu ülke insanını yakalayan hiçbir dünya ülkesi olmayacak. Amerika 2040 yılının programını yaptı ve Türkiye’nin oradaki yeri dünyanın 4 büyük ülkeden biri, geleceğin yıldız ülkesinden biri, ülkemizin yıldız olması. Tabiî ki insanın da yıldız olmasını sağlayacaktır. Zira bugün halkımız, insanımız dünyanın neresine giderse gitsin itibar görüyor. El üstünde tutuluyor. Onlar eskirken biz yenileniyoruz. Bugün dünyayı dolaştığımızda hakikaten ülkemizin çok ciddi atılımlar yaptığını, kalkındığını çok net olarak görüyoruz. Avrupa ve Asya eskirken, biz yenileniyoruz.”  dedi

Açılış konuşmalarının ardından Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala ve katılımcılar birlikte hayırlı olsun dilekleriyle kurdeleyi keserek çok amaçlı salonun açılışını yaptılar.
Sonra katkılarından dolayı hayırsever vatandaşımız Enver Gülel’e ve başarılarından dolayı öğrencilere İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala tarafından plaket verildi.

Açılıştan sonra Müslüm Gülel İlköğretim Okulu öğrencilerinin hazırlamış olduğu tiyatro gösterisiyle ve okul öncesi öğrencilerinin sergilemiş olduğu gösterilerle sona erdi.

Açılışı yapılan çok amaçlı salonda yılda 3000 kişiye ücretsiz sosyal etkinlik olanağı sunulacak. 100 metrekare kullanım alanından oluşan salon, tiyatro konferans salonu olarak dizayn edilmiştir.




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.