Warning: session_start(): open(/var/lib/lsphp/session/lsphp70/sess_t85pmt8tbbdubo9cgacortneg3, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
Mültecileri taşıyan tekne battı: 20 ölü (YENİLENDİ) haberleri
banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye ABD Suriye

Mültecileri taşıyan tekne battı: 20 ölü (YENİLENDİ)

Dikili’nin Bademler bölgesi açıklarında mültecileri taşıyan ahşap tekne battı. İlk belirlemelere göre 20 kişi öldü, 21 kişi ise sağ olarak kurtarıldı.

Konuyla ilgili Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, “24 Aralık 2015 tarihinde saat 02.07'de İzmir Dikili Bademli önlerinde bir grup düzensiz göçmenin yardım talep etmesi üzerine görevlendirilen Sahil Güvenlik Botları tarafından batık şekilde bir tekne tespit edilmiş, 21 göçmen sağ olarak kurtarılmış, 9 göçmenin (6'sı çocuk, 3'ü yetişkin erkek) cansız bedeni denizden alınmıştır. Kurtarılan göçmenlerin ifadelerinden 41 kişi oldukları bilgisi öğrenilmiştir. Kayıp olan 11 göçmenin bulunması maksadıyla arama kurtarma faaliyetine devam edilmiş, saat 11.00 itibariyle 9 göçmenin, 11.52 itibariyle 1 göçmenin daha cansız bedenine ulaşılmıştır.” denildi.

Yapılan açıklamada diğer 11 kişinin kayıp olduğu belirtilirken bu mültecilerin de hayatını kaybettiği öğrenildi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.