banner2
Öne Çıkanlar Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Dumankaya Akhisar Belediyespor Gabon DeleBashiru

Müftüler Şanlıurfa'da din görevlileriyle buluştu

ŞANLIURFA – İl Müftülüğü tarafından "Şanlıurfa Kendisine Hizmet Eden Müftülerini Unutmadı" konulu program düzenlendi. İl Müftülüğün davetiyle daha önce Şanlıurfa 'da görev yapmış müftülerden Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri İsmail Canbolat , emekli müftü Osman Şarklı , emekli müftü Bahattin Bildik, Başkanlık Müftüsü İbrahim Duman, Burdur İl Müftüsü Hıdır Bayrak, Şanlıurfa’ya gelerek din görevlileriyle hasbihal yaptılar.

SGK toplantı salonunda düzenlenen program, Karaköprü İlçe Müftüsü Ahmet Altıok'un Kuranı Kerim tilaveti ile başladı. Programda açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü İhsan Açık, Şanlıurfa'nın vefalı bir şehir olduğunu ve kendisine hizmet edenleri unutmadığını söyledi. Müftü Açık Şanlıurfa'da görev yapmış müftüleri davet etmekle başta din görevlileri olmak üzere vefanın yaygınlaşmasını ve bunun örnek olmasını istediğini söyledi.

Diyanet işleri Başkanlığı Müşaviri olarak görev yapan İsmail Canbolat yaptığı konuşmada eski görevlilerden ve vefat etmiş olanlardan bahsetti. Onlarla ilgili hatıralarını anlattı. Görevi esnasında Urfa’ya Şanlı unvanının verildiği söyledi.

Daha sonra Başkanlık Müftüsü olarak görev yapan İbrahim Duman, -44 dereceyi gördükleri Ardahan'dan +56 derecenin görüldüğü Urfa'ya geldiğini söyledi. Müftü Duman; ''Urfa'nın insanı sıcak kanlıdır, Urfa'da görev yapıp da ayrılan memurlardan memnun olmayanı görmedim, duymadım, Urfa farklı bir yer, içinde bulunan kıymet bilmiyor.”dedi. (Sedat Kuşulay-İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.