banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD Haliliye Cenk Antalyaspor

Mobilya sektörü durma noktasına geldi

Türkiye’de yaşanan olumsuz gelişmelerden etkilenen Diyarbakır’daki mobilyacılar, iş yapamaz hale geldiklerini belirttiler. Şehir dışında mobilya malzemeleri almakta zorluk yaşadıklarını ifade eden mobilyacılar, durumun daha kötü bir hal almasından endişe duyuyor.

Merkez Kayapınar ilçesinde 1’inci Sanayi Sitesi’nde mobilyacılık yapan Mustafa Karaman, “1978 yılından beri bu işi yapıyoruz. Ülkede yaşanan olaylar genel olarak herkesi etkiledi zaten. Hazirandan sonra olumsuzluklar kendini göstermeye başladı. İleride daha fazla sıkıntılar ortaya çıkacaktır. Elimizde olan sermaye de biterse ne olacağını bilemiyoruz. Olumsuzluklar bizim gibi esnaflarda 3 ay içerisinde, daha büyük iş yerlerinde ise 6 ay veya 1 yıl sonra kendini gösterir. Durma noktasındayız.” dedi.

Şehir dışından mobilya malzemeleri alma konusunda sıkıntı yaşadıklarını dile getiren Karaman, “Olaylar nedeniyle şehir dışında mal almakta sıkıntı yaşıyoruz. Araçlar bu bölgeye gelmiyor. Ancak bölgedeki araçlar mal getirebiliyor. Alacaklarımızı alamadığımız için sıkıntıya giriyoruz, bu da zincirleme herkesi etkiliyor. Yatırımcılar bölgeye yatırım yapmıyor. Elinde işi olan bekletmeye almış. Fiyat verdiğimiz işlerde cesaret gösteremiyoruz; çünkü ne olacağını bilmiyoruz. Sıkıntıların, sorunların bitmesini umuyoruz.” ifadelerini kullandı. (Hamza Adiyaman/Emrah Deniz-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.