banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Mısır darbesine Urfa’da ümmet iftarı ile tepki VİDEO

İftar saatinde tarihi Balıklıgöl yerleşkesinde toplanan vatandaşlar, yerde kurulan sofralarda dualar okuyarak iftar saatini bekledi. Mısır’da Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye yapılan askeri darbeyi protesto amacıyla günlerdir protesto gösterisi yapan Mısırlıların Rabiatul Adeviyye meydanındakilerle aynı iftarı ve duyguyu paylaşmak için Ezanın okunmasıyla katılımcılar su, hurma ve simitten oluşan iftariyelikler ikram edildi.

Ümmet iftarına AK  Parti İl Başkanı av. Yusuf Eğilmez, yardımcıları Erkan Sözen, İsa Kızıldemir, Metin Çadırcı, Abdurahman Kırıkçı, Cemil Çadak, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Yavuz, İl Genel Meclis Üyesi Necmettin Sağlam, Belediye Meclis Üyesi Mehmet Emin Özyavuz, Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, yardımcısı Mehmet Sarmış, Müteahhitler odası Başkanı Mustafa Önal, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 

İHH Şanlıurfa Temsilcisi Behçet Attila, gazetecilere yaptığı açıklamada, zalimlerin Mısır'da yüzde 52 oyla seçilen Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye ve İslami kimliğine karşı darbe yaptığını belirtti.

 

Kendilerinin de Mısır'daki askeri darbeye karşı direnerek onur ve şeref dersi veren kişilere destek için bir araya geldiklerini aktaran Attila, “Mısır ve Suriye'de direnen kardeşlerimiz asla yalnız değildir. Annelerimiz, nenelerimiz onların nusreti için dua ediyor. Onların acıları bizim acımız, onların zaferleri bizim zaferimizdir. Rabiatul Adeviyye meydanındaki insanların yanında olduğumuzu göstermek için biz de hurma, su ve simitle iftarımızı açtık. İlgi gösteren STK temsilcilerine, Şanlıurfa halkına ve basına teşekkür ediyoruz”dedi.

İftarını açan vatandaşlar daha sonra alandan ayrıldı.

Haber; Ömer ASLAN / www.balikligol.com

 

 

 

 

 

VİDEO


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.