banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

TÜMSİAD Şanlıurfa Şubesi tarafından düzenlenen geleneksel sahur programında bir araya gelen Şanlıurfa protokolü ve Üyeler, hem sahur yaptılar hem de Şanlıurfa’nın sorunlarını tartıştılar.

Başkan M.Sadık Sade: “Doğruları söylemekten korkmayın, dik durun.. Fikrî Kamburluk Müslüman’a yakışmaz” 

TÜMSİAD tarafından düzenlenen geleneksel sahur programı katılımıyla ve içeriğiyle göz doldurdu. Protokolün yoğun ilgi gösterdiği programa TÜMSİAD üyeleri de geniş çaplı katılım sağladılar. TÜMSİAD Şanlıurfa Şubesi Yönetim Kurulu Üyelerinin takdimi ve tanıtımıyla başlayan program, protokol konuşmaları ve sahur ikramıyla devam etti.

BİZDE GRİ DİYE BİR RENK YOKTUR.. YA SİYAHSINIZDIR, YA DA BEYAZ..

TÜMSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı M.Sadık Sade açılış konuşmasında, örnek bir program düzenlemeye çalıştıklarını belirterek katkı sunan herkese teşekkür borçlu olduklarını söyledi. Bir STK olmaları sebebiyle toplumun tüm meselelerine duyarlı davranmaya çalıştıklarını bildiren Başkan Sade: “Birlik ve beraberliğe en fazla ihtiyaç duyulan bir zamanda bu tip programların düzenlenmesi çok önemli.. Konu Urfa olunca nasıl kenetlenebildiğimizi herkesin görmesi lazım. Her fırsatta dile getiriyorum, biz farklı bir Derneğiz diye.. Yaşadığı gibi inanan değil, inandığı gibi yaşayan insanları kucaklamaya çalışıyoruz. Şahsi düşüncelerle değil, toplumsal menfaatler adına sesimizi olabildiğince yükseltiyoruz. TÜMSİAD olarak içi boş sloganlarla gündemi meşgul etmek yerine çözüm önerileri sunmak gerektiğine inanıyoruz. Ne olur, kimse doğruyu söylemekten korkmasın. Omurgamızı sürekli dik tutalım. Fikri kamburluk Müslüman’a yakışmaz. Cumhurbaşkanımızın da buyurduğu gibi bizler, sadece Allahın huzurunda yani rükûda eğiliriz. Bizim renk skalamızda Gri yoktur.. Ya siyahsınızdır, ya da beyaz..” şeklinde konuştu.

Programda konuşan Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, TÜMSİAD’ın Şanlıurfa için ortaya koyduğu çabaları görmekten son derece mutlu olduğunu söyledi. Girişimcileri, yatırımcıları, STK ve siyasetçileri bir araya getirerek bir sinerji oluşturmaya çalıştıklarını söyleyen Başkan Baydilli bu sinerjinin
Şanlıurfa’nın kalkınmasında önemli rol oynayacağını belirtti.

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol konuşmasında kriz dönemlerini atlatmak için bu tip organizasyonların tekrarlanması gerektiğini vurguladı. Haliliye Belediyesi olarak Sivil Toplum Kuruluşlarının bu ve benzer çalışmalarına destek vermeye devam edeceklerini söyleyen Başkan Demirkol, “Bu toplantıyı düzenlemekle sivil toplum kuruluşunun görevini yerine getirdiğini sevinerek müşahede ediyoruz. Biz de Belediye olarak Şanlıurfa ekonomisini canlandırmak adına Sonbaharda jeotermal enerjiyle ilgili ulusal bir toplantıyı Şanlıurfa’da gerçekleştireceğiz. Yine Tarihi Kentler Birliği ve Belediyeler Birliğinin bazı toplantılarını ilimizde gerçekleştirerek kötü geçen Turizm sezonuna soluk olmaya çalışacağız” dedi.

Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık da konuşmasında, bu zamanda bu bölgede yatırım yapmanın her babayiğidin kârı olmadığını, yatırım yapanların kahraman iş adamları olduğunu söyledi. Belediyeye müracaat eden vatandaşların yarıdan fazlasının iş başvurusu yaptığını söyleyen Başkan Bayık, bu sıkıntıların çözüm yerinin iş dünyasının buluşmaları olduğunu belirtti.

BAŞKAN ÇİFTÇİ: HERKES İŞİNİ DOĞRU YAPARSA ŞANLIURFA KALKINIR

Programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi krizleri fırsata dönüştürmenin mümkün olduğunu belirterek, Şanlıurfa olarak bunu becermemizin şart olduğunu vurguladı. Herkesin işini doğru yapması gerektiğinin altını çizen Başkan Çiftçi, “Allahın bize bağışladığı birçok değer var. Bu değerlerin kıymetini bilirsek ve bu değerlerden olması gerektiği gibi istifade edersek Şanlıurfa’yı hak ettiği konuma kavuşturabiliriz. Girişimcilik konusunu iyi kavrayabilirsek, işbirliği halinde davranmayı kültür edinebilirsek, krizleri fırsata dönüştürmeyi başarabiliriz. Şanlıurfa’nın kalkınmasında hepimizin emeğinin olması lazım.. İnanıyorum ki; herkes işini doğru yaparsa Şanlıurfa kalkınır” şeklinde konuştu.

BİZ HEP BİRLİKTE URFAYIZ

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynelabidin Beyazgül konuşmasında, il başkanı olduktan sonra ilk resmi ziyaretini TÜMSİAD’a gerçekleştirdiğini söyledi. TÜMSİAD’ın da Urfa adına ihtiyaç duyulduğunda hep birarada olduklarını belirten Başkan Beyazgül, “Krizleri fırsata dönüştürmek lafı ben işadamıyım diyen herkesin düşüncesi olmalı.. Biz hep birlikte Urfayız. Kanatlarımızı birlikte çırpmalıyız” dedi.

BÜROKRAT KENDİSİNE ÇEKİ DÜZEN VERECEK

Milletvekili Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba da yaptığı konuşmada Şanlıurfa’nın etrafındaki ateş çemberinden en fazla etkilenen il olduğunu belirtti. Buna rağmen Şanlıurfa’nın Huzur Kenti diye anılmaya devam ettiğini söyleyen Fakıbaba, “Şanlıurfa etrafındaki ateş çemberine rağmen aktifliğini, dinamizmini ve huzur kenti olabilme özelliğini kaybetmemişse bizim Şanlıurfa’yı şahlandırmamız lazımdır. Bütün kurum ve kuruluşların bir araya gelerek, şanssız bir dönemden geçen Urfa’yı el birliğiyle olması gereken yere çıkarmamız lazım. Kilitlenme bürokrasiden kaynaklanıyorsa, bürokrat kendisine çeki düzen verecek.. Birlik ve beraberliğimizi bozmadan ve durmadan yola devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Fakıbaba’dan sonra söz alan Şanlıurfa Milletvekili İ.Halil Yıldız TÜMSİAD’ın birlik ve beraberlik konusundaki duyarlılığının kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Türkiye ile ve bölgemiz ile birçok kirli elin uğraştığını söyleyen Yıldız, “Dünya devletlerinin ülkemize karşı tavrı belli. Üzerimizde birçok kirli oyun oynanmaya çalışılıyor. Ama birlik olursak hem ülke hem de Şanlıurfa kazanır” dedi.

CEVHERİ: BİZ MUHABBET FEDAİLERİYİZ

TÜMSİAD’a gelince kendisini aile ortamında hissettiğini söyleyen Milletvekili M.Ali Cevheri, Ekonomiyi canlı tutma adına gösterilen çabaları takdir ettiklerini söyledi. Milletvekili Cevheri, “Çağımızın üç önemli düşmanı var: Cehalet, Zaruret ve İhtilaf.. Bu üç düşmana karşı; Sanat, Marifet ve İttifak silahıyla mücadele edeceğiz. Husumete, kin gütmeye zaman harcamayacağız. Bizler muhabbet fedaileriyiz. Etrafımıza sevgi ışıkları yayacağız. Bu dostluk ve kardeşlik ortamını tesis ettiği için TÜMSİAD’a teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Sait Koyuncu moderatörlüğünde gerçekleştirilen programa, konuşmacıların dışında milletvekili Halil Özcan, Rektör Ramazan Taşaltın, Akademisyenler, Kurum Müdürleri, AK Parti İlçe Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ve TÜMSİAD üyeleri katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.