banner2
Öne Çıkanlar Dumankaya Gabon DeleBashiru Meclis Üyesi Ahmet Çoban Furkan Demirtaş

Midyat'ta 'Aziz Sancar Bilim Olimpiyatları' yarışması yapıldı

Mardin’in Midyat İlçesinde Mardin Valiliği ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen ‘Aziz Sancar Bilim Olimpiyatları’ yarışması gerçekleştirildi.

Öğrencilerin bilime olan ilgilerini ve kendilerine olan güvenlerini arttırmak amacıyla Nobel Kimya Ödülü sahibi Prof. Dr. Aziz Sancar adına düzenlenen Bilim Olimpiyatları yarışmasının Midyat finalinde lise ve ortaokul kategorilerinde dereceye giren okullar belirlendi. 

Yarışmada ortaokul grubundaki okullara Fen ve Matematik alanından, lise grubunda yer alan anadolu liseleri ve meslek liselerine de Fizik, Kimya, Biyoloji ve Matematik alanından 15’er soru soruldu. 

Midyat’ta böylesi anlamlı ve önemli yarışmaların düzenlenmesi öğrencilere büyük fayda sağladığını ifade eden Midyat İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay, “Malumunuz hemşerimiz Prof. Dr. Aziz Sancar, bilim alanında Nobel Kimya Ödülü aldı. Hemşerimizin Nobel ödülü almasından dolayı hepimiz gururlandık ve mutlu olduk. Özellikle fen bilimleri alanında yeni Aziz Sancar’lar yetiştirmek ve gençlerin bilime ilgisini arttırmak amacıyla bu yarışma düzenleniyor. Burada yaptığımız  bir yarışmadan ziyade öğrencilerimizin zihinlerinde bilime yönelik şimdiden yeni ufuklar açmaktır. Bizim gözümüzde yarışmaya katılan tüm öğrenciler birincidir. Yarışma çok heyecanlı geçti. Tüm katılımcılara teşekkür ediyorum.” dedi.

Yarışma sonunda Ortaokul kategorisinde Mehmetçik Ortaokulu, Anadolu Liseleri kategorisinde İMKB Anadolu Lisesi, Meslek Liseleri kategorisinde de Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi birinci oldu. Heyecanlı ve çekişmeli geçen yarışma sonucunda birinci olan okullar Mardin’de düzenlenecek il finalinde Midyat’ı temsil edecekler. (Süleyman Tunç - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.