banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Urfa Haberleri ABD

METEF açıldı

Endüstri Meslek Lisesi'nde gerçekleştirilen mesleki teknik eğitimdeki gelişmeler ile eğitimin ulaştığı noktayı gösteren öğrenci ve öğretmen ürünlerinin sergilendiği  METEF, Vali Yardımcısı Tayfun Elbasan, İl Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin, Özel İdare Genel Sekteri Uğur Büyükhatipoğlu. Okul Müdürleri, öğretmenler ile çok sayıda velinin katılımıyla açıldı.
Fuarın açılıyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, METEF fuarının amacı Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı örgün ve yaygın mesleki teknik eğitim veren kurumlar arasında bilgi alış verişi ve sürekli iş birliği sağlamak ve mesleki ve teknik eğitimi kamuoyuna tanıtmak bu eğitim alanına karşı ilgi ve isteği arttırıcı etkinliklerde bulunmaktır, denildi. Açıklamanın devamında şu bilgilere yer verildi:

METEF fuarının açılışında bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin " Ülkemizde bugünkü şartlarda eğitim en kadar hayatı öneme sahipse bu eğitimin çok önemli bir kısmını ifade eden mesleki teknik eğitim de o kadar hayatı öneme sahiptir. Ülkemizde Son yıllarda mesleki eğitimde çok ciddi alt yapı çalışmaları söz konusu. Eğer ülkemiz kalkınacaksa ve diğer ülkelerle yarışacaksa muhakkak suretle mesleki ve teknik eğitime yönelmemiz gerekir" dedi.

Açılış konuşmaların ardından Vali Yardımcısı Tayfun Elbasan, İl Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin, Özel İdare Genel Sekteri Uğur Büyükhatipoğlu, Okul Müdürleri, Öğretmenler ile birlikte METEF fuarının açılışını hep birlikte yaptılar.
 
Sergide okullarda öğrenci ve öğretmenlerin yapmış olduğu bir birinden güzel ürünler, sergiyi gezenlerin ilgisini çekti.  27 Mayıs 2011 tarihine kadar açık olacak fuar Merkez Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Kapalı Spor Salonu'nda vatandaşlara açık kalacak.
Fuara katılan okul ve kurumlar:
Şanlıurfa Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Gap Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Şanlıurfa Kız Teknik ve Meslek Lisesi, İsmail Nazif Bayraktar Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Şanlıurfa İMKB Çok Programlı Lisesi, Şanlıurfa Mesleki Eğitim Merkezi, 75. Yıl  Mesleki Eğitim Merkezi, Şanlıurfa Halk Eğitim Merkezi, Yenişehir Halk Eğitim Merkezi, Şanlıurfa Ticaret Meslek Lisesi, Şanlıurfa Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, Hacı Bozanoğlu 75. Yıl Cumhuriyet Sağlık meslek Lisesi, Karaköprü Sağlık Meslek Lisesi, Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi, Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanlığı, Ticaret Sanayi Odası ile İş Kur İl Müdürlüğünün stantları yer aldı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.