banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Mersin'in ilk Hacı kafilesi yola çıktı

 Mersin’de ilk hacı kafilesi dualarla uğurlandı. Mersin Akdeniz Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde düzenlenen programa hacı adayı yakınlarının büyük ilgi gösterdikleri görüldü.

Program, 3 Ocak Zafer Camii İmamı Ali Osman Canatan’ın okuduğu Kur’an’ı Kerim ile başladı. Ardından Hz. Mikdat Camii imamlarından oluşan grup ilahi ve ezgiler ile programa katılan hacı adayları ve yakınlarına duygusal anlar yaşattı. Bazı adayların ise gözyaşı döktüğü görüldü.

Mersin İl Müftüsü Ali Melek günün önemine binaen bir konuşma gerçekleştirdi. Melek konuşmasında, “Hayatımızın merkezine İslam’ı ve Kur’an’ı koyarak sevgili Peygamberimizin rehberliğinde hayatımızı devam ettirmek bizi Allah’ın rızasına ulaştıracaktır. Bizi Allah’ın hoşnutluğuna kavuşturacaktır. Bizi Cennete kavuşturacaktır” diye aktardı.

İslam’ın beş temel esas üzerine bina edildiğine dikkatleri çeken Melek, esasları ise şöyle saydı: “Allah’tan başka ilah olmadığına ve Hz. Muhammed Mustafa’nın Allah’ın Resulü olduğuna şahadette bulunmak. Beş vakit namazı kılmak.  Zekâtı vermek. Hac etmek. Oruç tutmak. Hac, kötü davranışlardan sakınılarak eda edildiği taktirde inşallah günahlardan arınmış bir şekilde, hacı kabul olanlardan olarak dönenlerden olacaksınız inşallah.”

Türkiye genelinde bir milyon 300 binin üzerinde hac başvurusunun olduğunu bunlardan 61 bini Mersin’de olduğunu ancak Mersin’de 682’sine Hac’a gitmenin nasip olduğunu belirten Melek şöyle devam etti: “Yüce Rabbimin size vermiş olduğu çok önemli bir fırsattır. Bur fırsatı iyi değerlendirin. Bu büyük bir nimettir bu nimetin kadrini iyi değerlendirin. Çünkü sizin gibi bu yolculuğa çıkmak isteyen bir milyon 300 bin üzerinde insanlarımız var. Ve onların arasında Cenabı Allah size nasip etmişse bu nimetin kadrini ve şükrünü eda etmek sureti ile Hac süresince Yüce Rabbimizin rızasını eda edebilecek amelleri yerine getirmek bir fırsat. Önemli bir nimet olduğunu hatırınızdan çıkarmamanızı tavsiye ediyorum.”

Ardından Müftü Yardımcısı Feramuz Beydoğan ise Hac’a gidecekler için dua etti.

Programın son bulmasının ardından, yakınları ile vedalaştıktan sonra otobüsteki yerlerini alan hacı adaylarının sevinç gözyaşlarını tutamadıkları görüldü. (Osman Öksüz-İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.