banner2
Öne Çıkanlar teog news Nihat Çiftçi HAMEDO Candeias

Mersavi için Afrin, Sosyal medyada en çok paylaşılanlar arasında...


HABER MERKEZİ / Afrin’de devam eden “Zeytin Dalı Harekâtı”nda Şer odaklarına bir roket de Şanlıurfa’nın en büyük aşiretlerden biri olan Mersaviler adıyla atıldı.
Afrin operasyonu Kürtlere yönelik yapılıyor algısını oluşturanların algısını yerle bir edecek sosyal medya paylaşımlarından biri de Şanlıurfa’nın en kürt aşiretlerden biri olan Mersaviler adının roketin üzerine yazılarak atılması oldukça anlamlı bulundu ve sosyal medyada en çok paylaşılanlar arasında girdi.
Ayrıca suna da değinebiliriz Sanlurfa’nın Fransız işgalinden kurtuluşunda büyük rol oynayan Mersavi aşireti üyeleri Afrin operasyonunda da aktif görev alıyor. Olarak mersavi için aferin yazılı roket paylaşımı büyük beğeni alıyor.

KURTULUŞ SAVAŞINDA AKTİF ROL OYNAYAN AŞİRET
Mersavi aşireti Şanlıurfa’daki bir çok ileri gelen aşiretlerle beraber kurtuluş savaşında aktif rol almış ve Fransızların Urfa’dan çıkarılması savaşında bir fiil yer almıştı. Şanlıurfa Kurtuluş savaşı sırasında Fıransız Urfa komutanı sacoya şehri terk etmesi için name götüren mersavi Osman zade cuma efendi olmuştu.
"SACOYA, ŞEHRİ TERK ETMESİ İÇİN NAMEYİ GÖTÜREN MERSAVİ OSMAN ZADE CUMA EFENDİDİR"
Konuyla ilgili açıklama daha önce açıklamalarda bulunan yapan Mersavi Aşireti Mensubu, ŞUTİM YENİ HAL PAZARI'da dernek başkanı ve işadamı Faruk Akbaş şunları söylemişti:  " Mersav aşireti, Badıllı aşireti, izol aşireti gibi Urfa'nın büyük aşiretlerinin kurtuluş savaşındaki etkilerini kimse inkar edemez. sacoya, şehri terk etmesi için nameyi götüren mersavi Osman zade cuma efendidir. Kaçış güzergahlarının mersavi bölgesi olması hesabıyla kaçanların tamamını kılıçtan geçiren mersav aşiretidir. izollu bozan ağa ve çetelerinin, badıllı sait beğ ve çetelerinin ne kahramanlıklar gösterdiklerinin tarihçiler tarafından araştırılıp gerçek bilgilerin halkla paylaşılması gerekir." 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.