banner2
Öne Çıkanlar ABD Urfa Haliliye Emir Preldzic 4 Sanlıurfa Haber

MER-DER; HAKİŞ saldırısında vekil imtiyazı ortaya çıktı

HAK-İŞ seçimlerinde yaşanan olaylar sonucunda MER-DER olayı kınayarak çok sert bir açıklama yaptı. 8 kişinin bir kişiyi darp etmesini "insanlık dışı şiddet " olarak tanımlayan MER-DER, Şanlıurfa Valiliğin olaya hemen el koymasını istedi.

Vekillerin imtiyazı neticesinde bu olayın yaşandığını belirten MER-DER'in açıklaması şöyle;

MER-DER Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Kültür ve Eğitim Derneği Yönetim Kurulu, dün (21 Ocak 2010) Şanlıurfa Belediyesi HAK - İŞ'e bağlı Belediye Hizmet-İş sendikası seçimlerinde yaşanan insanlık dışı şiddet olayları ile ilgili basın açıklaması yapma gereği duymuştur.

Demokratik haklar dâhilinde bir mücadele sürdürmesi gereken iki aday, insana yakışan demokratik mücadelesini yapacakken, kendisine rakip olan insanların taraftarlarını kaba kuvvet ile sindirmek için cahil ve para ile tutulan bazı adamları kullanarak şiddet olaylarına sebep olmuşlardır.

Bu ülkede bazıları her şeyi şiddet ile çözeceğine inanmakta ve insanları sindirme yöntemleri uygulamaktadır. İnsanlık nedir bilmeyen bu gözü dönmüş tarih öncesi kalıntısı insanlar, masum insanlara eziyet ve sıkıntı vererek nereye kadar gideceklerini sanıyorlar?...

Zorbalık ile bir mevki ve makam elde edebilirsiniz, ama bunu korumak o kadar kolay olmayabilir.

İnsanların arabasının önünü kesip gözü dönmüş beş altı kişilik sefil bir grupla insanı darp edebilir, hatta öldürebilirsiniz; ama bu ülkede eğer emniyet güçleri varsa, hak ve hukuk gözeten mahkemeler hâlâ işlerini tam olarak yapıyorlarsa bu sizin yanınıza kar olarak kalmaz.

Büyük toplumsal olayların yaşanmaması için Şanlıurfa Valiliği bu olaya el atmalı ve faillerin hak ettikleri cezaları alması için gerekli olan hukuki yollar açılmalı, kimilerinin emri ile olayın üstü örtülmemelidir. Memleketin her demokratik hak kullanma durumunda bir olay çıkartan bu insanların artık cezası verilmeli, kamu vicdanı rahatlatılmalıdır. Bu konuda Şanlıurfa valiliğini göreve çağırıyoruz.

İki günden beri yoğun bakımda olan ve hayati tehlikeyi henüz atlatmamış olan akrabamıza yol keserek planlı ve örgütlü bir saldırıda bulunan bu sefillerin, hala var olan, kamu vicdanını koruyan hâkimler ve savcılar tarafından gerekli işlemlerin yapılarak cezalandırılması daha büyük toplumsal olayların önüne geçecektir.

Devlet otoritesinin yok olmasına ve insanların devlete olan güvenlerinin sarsılmasına sebep olan bu gibi olayların, faillerinin kati surette en ağır cezaya çarptırılması gerekir.

Ankara’da tanıdık vekili olmak, bir ayrıcalık olmaktan çıkmalı ve Ankara’da ilimizin vekili olarak bulunan bazı milletvekillerinin de bu gibi olaylarda yakınlık derecesine bakıp hak hukuk gözetmeden yakınlarını kurtarma derdine düşmek yerine mazlumdan yana tavır takınmaları, böylece toplum vicdanını rahatlatan, barış ve kardeşlik mesajları veren tavırlar sergilemeleri gerekir.

 Urfa belediyesinde sendika delegeleri seçimleri yapılabilir. Çok değersiz gördüğümüz böylesi bir sendika delegesi seçimi için akrabamız olan İbrahim AKBAŞ, hangi sebep ve suçtan dolayı öldüresiye darp edilir? Bunu bilmek hakkımız. Savunmasız bir insanı sırf size rakip olan bir oluşumun içinde yer aldı diye öldüresiye dövmek hangi insanlık kitabında yazar.

Bu hal iyiye gidiş değildir. Şanlıurfa emniyetinin suçluları yakalama konusunda gösterdiği hassasiyeti adalet kurumundan da beklemek en tabii hakkımızdır.

Bu sebepledir ki Şanlıurfa Valiliği bu gibi olayların önüne geçecek tedbirler almalı ve emniyet mensuplarına gerekli desteği vermelidir.

Gerekirse derneğimiz bir toplumsal duyarlılık örneği gösterip şiddete hayır mitingleri düzenleyecek ve toplumsal bilinç oluşmasını sağlamak için gerekli çalışmalar yapacaktır.

Yüzyıllardır ilimizin en güzide ve zararsız ailesi olarak bilinen Mersaviler adaletten yana tavırlarını sergileyerek geçmişin cahiliye dönemi kör dövüş kavgalarına bulaşmak istememektedir.

Şanlıurfa kamuoyuna böylesi gayri insani davranışları lanetlediğimizi ve sorunların konuşarak, tartışarak, görüşerek halletme yolu var iken şiddet ile çözme yöntemine bulaşanları lanetle kınadığımızı açıklar saygılar sunarız.

MER-DER YÖNETİM KURULU

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.