banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Haliliye Türkiye Sanlıurfa Haber

MENTAL MATEMATİK DERSİ

Birçok okulda, özellikle ekonomik düzeyi yüksek olan ailelerin çocuklarına ücretli olarak verilen bu eğitimden, Özel Çağlayan Okulu öğrencileri ücretsiz yararlanacak.
Uzak doğu ülkelerinde başlayan ve son yıllarda ülkemizde de yaygınlaşan Mental Matematik için yeterlilik sertifikası alan Özel Çağlayan Okulu öğretmenleri, eğitime başladı. Mental Matematik Eğitmenliği kursunu başarıyla bitiren öğretmenlerden Murat Akgün’ün öncülüğünde tüm eğitim kadrosu, sistemin işlerlik kazanması için seferber oldu.

Özel Çağlayan Okulu Genel Müdürü Taner Hafızoğlu, “her zaman yenilikçi ve araştırmacı olmayı amaçladıklarını, modern eğitim tekniklerini kullanmayı hedeflediklerini belirterek, MentalMatematik sistemini de bu hedef doğrultusunda birinci kademe öğrencilerine ders içinde müfredata uygun şekilde vereceğiz. İmkânlar ölçüsünde en iyiyi yapmaya, onları hayata en iyi, en kaliteli şekilde hazırlamaya çalışıyoruz.”dedi.

Öğrenme yeteneğinin 3-10 yaşları arasında en üst seviyeye ulaştığını, ancak bunun ömür boyu devam ettiğini anlatan Özel Çağlayan İlkokulu sınıf öğretmeni Şaban Oduncu, ilk 10 yıl boyunca müzik, dil eğitimi, matematik ve diğer yeteneklerin öğrenildiğini dile getirdi. Matematiğin soyut düşünme becerisi gerektirdiğini, bu yeteneğin de çocuklarda en son gelişen zihinsel düşünme becerisi olduğunu kaydeden Üsküplü, "Ancak abaküsle matematiğe başlayan bir çocuk, matematiği somutlaştırarak öğrendiği için yaşıtlarından bir adım öne geçer" dedi.

Mental Matematik Beyin Geliştirme Sisteminde abaküs kullanımını öğrenirken, sağ ve sol beyin lopları aynı anda eğitim faaliyetlerine katıldığından, öğrencilerin zekâ gelişimlerinin daha dengeli biçimde sağlandığını ifade edenÖzel Çağlayan Okul Müdürü MustafaÜsküplü, buradaki amaçlarının sadece hızlı hesap yapmak değil, beyni tümüyle harekete geçirip farkındalığı,konsantrasyonuarttırıyor. Çocuklarda yaşıtlarına göre hızlı, dikkatli ve mantıklı düşünme gibi zihinsel beceriler kazandırıyor,sağlam bir matematik temeli oluşturuyor, bellek ve hayal güçleri genişliyor. Üstün sözel becerilerle kendini ifade edebilme yetisi gelişen çocuklar, özgüveni yüksek bireyler olarak yetişiyor. Aslında eğitim ile kazanılması beklenen davranışlar, ilkokul eğitiminin hedeflediği sonuç ile de örtüşüyor. Böylesi bir eğitimi çocuklara ücretsiz sunabilme imkanı sağlayan, bu konuda imkanlarını oldukça zorlayan, bizlere desteğini esirgemeyen Genel Müdürümüz Sayın Taner Hafızoğlu’na teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.