banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haberleri Sanlıurfa Haber Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Gaysan Mobilya Dumankaya

Memurların zam oranı belli oldu

 

Kamu çalışanlarının 2016 ve 2017 yıllarını kapsayan sosyal ve mali haklarına ilişkin tekliflerin müzakere edildiği hükümet ve sendikalar arasındaki görüşmelerde heyetler arasında mutabakat sağlanarak Toplu Sözleşme İmzalandı.
Kamu İşveren ile Kamu Görevlileri Sendikaları heyetleri arasında sağlanan anlaşmaya göre, kamu görevlilerine ve memur emeklilerine 2016 için yüzde 6+5, 2017 için yüzde 3+4 oranında zam yapılacağı belirtildi.
Anlaşma sonrası bir açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, toplu sözleşme görüşmelerinin yaklaşık 3 milyon kamu görevlisi ile 2 milyonu bulan memur emeklisini ilgilendirdiğini belirterek, kamu görevlilerine ve memur emeklilerine 2016 için yüzde 6+5, 2017 için yüzde 3+4 oranında zam yapılacağını bildirdi.
“Mutlu edecek kazanımlar elde ettik”
İmza töreni sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 2016 için 6+5, 2017 için 3+4 zam oranları, enflasyonun kamu görevlilerini değil, kamu görevlilerinin enflasyonu rahat bir şekilde ezmesini sağladığını söyledi.
Yalçın, “3. Dönem Toplu Sözleşmesi, kamu görevlilerine, ailelerine ve milletimize hayırlı ve bereketli olsun. Bu toplu sözleşmenin önemli bir başka yönü, ilk gün 3 kazanımla başlaması ve son gün “mali ve sosyal kazanım paketi” olarak sonuçlanmasıdır” şeklinde konuştu. (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.