banner2
Öne Çıkanlar Dumankaya Gabon DeleBashiru Meclis Üyesi Ahmet Çoban Furkan Demirtaş

Peygamber Sevdalıları Platformu Bursa Koordinatörlüğü, Ördekli Kültür Merkezi’nde Mekke’nin Fethi ile ilgili düzenlenen  etkinliğe halk yoğun ilgi gösterdi.

Etkinliğin yapıldığı salonun hınca hınç dolduğu programın sunuculuğunu, Ahmet Tenşi yaptı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Grup İkra sanatçıları ezgi ve ilahiler seslendirdi.

Mekke’nin Fethi’ni konu alan sinevizyon gösteriminin ardından Programa konuşmacı olarak katılan Araştırmacı Yazar Mehmet Zülküf Yel, günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı.

Konuşmasına programa katılan ve böyle bir programı organize eden herkesi tebrik ederek başlayan Yel, “Bugün birçok insan fısk-u fücur ve masiyetle meşgul olurken, kardeşlerimiz burada İslam’ın İslam tarihinin ve insanlık tarihinin temel şiarlarından birisi olan Mekke’nin Fethi’ni anlamak ve bu hadisenin ihtiva etmiş olduğu mesajları paylaşmak üzere burada toplanmış bulunuyorlar. Başkaları  bu geceyi farklı şekillerde geçiriyor. Ama siz değerli  mü’minler, bu geceyi rahmani bir zeminde değerlendirmeye çalışıyorsunuz. Allah-u Teala hepinizden razı olsun. Gecenizi mübarek kılsın inşallah.” dedi.

Mekke’nin Fethi’nin hem Müslümanlar hem de insanlık için adeta bir mektep olduğunu dile getiren Yel, “ Mekke’nin Fethi bir eğitim rahlesidir. Ve her çağdaki insanlar için, her çağdaki insanların kurtuluşu için birlikte yaşamaları ve adaleti tesis etmeleri noktasında insanlık için bir mekteptir. Bu itibarla ben Mekke’nin Fethi’nin bize vermiş olduğu mesajlar üzerinde durmak istiyorum. Mekke’nin Fethi’nin insanlık tarihinde bir dönüm noktasıdır ve genel anlamda Müslümanlara fethin nasıl olması gerektiği hususunda bir çerçeve çizen olaydır. Bizatihi Resulullah(sav) Efendimiz bu hadise vasıtasıyla bunu ortaya koymuştur.” diye konuştu.

Program yapılan konuşmanın ardından Grup İkra sanatçılarının seslendirdiği ilahilerle devam etti.

Son olarak Hasan Yazgılı’nın yapmış olduğu duayla program sona erdi. (Zeki Aras/Sezer Özer –İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.