Warning: session_start(): open(/var/lib/lsphp/session/lsphp70/sess_au6peovsjro8urbl7vel7ug7m1, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
Mehmet Akif Ersoy Ölümünün 77. yılında anılıyor haberleri
banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye ABD Suriye

Mehmet Akif Ersoy Ölümünün 77. yılında anılıyor

Şanlıurfa Şehit Aileleri Dernek Başkanı Mehmet Yavuz, İstiklal Marşımızın şairi, Türk edebiyat ve düşünce hayatında Kurtuluş Savaşı kahramanı Mehmet Akif Ersoy’u, ölümünün 77. yılında saygı, minnet ve şükranla andığını söyledi.


Yavuz, 27 Aralık 1936’da vefat eden Mehmet Akif’in İstiklal Marşı ile ilgili olarak, şu şekilde konuştu, “O şiir bir daha yazılamaz. Esarete başkaldıran, milletini uyanmaya çağıran, Mehmet Akif Ersoy, benzersiz kahramanlık ve vatanseverlik destanı İstiklal Marşımız ile tüm ulusumuzun gönlünde eşsiz bir yer almıştır, bunu da sonsuza dek koruyacaktır. Çocuklarımız, gençlerimiz Mehmet Akif’in muhteşem dizelerinden oluşan İstiklal Marşı’nı okumakta, bağımsız ve özgür Türkiye için coşmaktadır.


Maalesef Türkiye, Mondros ve Sevr ile batının emperyalist emellerinin zirveye çıktığı şartlarla her an karşı karşıyadır. Milli bilincin diri tutulmasında, Mehmet Akif ve eserlerine duyulan ihtiyaç bir kez daha ortadadır. Adı verilerek kurulan üniversitemizin sorunlarını çözmede, belirlediğimiz evrensel hedeflere ulaşmada da, milli şairimiz bize azim ve heyecan kazandıracaktır. Mehmet Akif’i yürekten gelen sevgi, minnet ve şükranla anıyorum. Allah rahmet etsin, ruhu şad ve mekanı cennet olsun.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.