Warning: session_start(): open(/var/lib/lsphp/session/lsphp70/sess_hijb8oo7nq52cuet4cvhbdk9t2, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
Meğer Atatürk'ü Köylüler kurtarmış haberleri
banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye ABD Suriye

Meğer Atatürk'ü Köylüler kurtarmış

Edinilen bilgilere göre Şanlıurfa Gölpınar mevkisinde bulunan Atatürk ormanında 09/08/2013 tarihinde saat 15:30 sıralarında yangın başlamış. Yangını çıkan ilk dumanda fark eden Gölpınar ve Yusufkuyu orman köylüsü mudahaleye başlıyor. Gölpınar Köyü Muhtarı Yusuf Kırnaz 177 "orman yangın" hattını arıyor.

Yangına Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri 24 saat hazır bekletilen ve 5 dakika mesafede olan araçları ancak 50 dakika sonra geliyor.

Yangına gelen Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri araçta bir şoför bir de hortumu tutan iki kişiyle müdahale ediyor. Hortum görevlisi müdahale ederken ayağı kayıp yaralanıyor ve devre dışı kalıyor.

40 dönümlük alanın yandığı yangında Köylülerin çabasıyla Şanlıurfa'nın tek ormanı olan Atatürk ormanı kurtarılıyor.

 

"KÖYLÜLERDEN SİTEM"

Yetkililerin duyarlı olmadığından yakınan orman köylüleri; "1 pikap, (öncü Araç) 3 Arazöz ve bir traktör arazözle mudahale etmesi gereken Orman Bölge Müdürlüğü, Yangın Söndürme ekibi zamanında müdahale edemiyor. Geçmişte 12 yangın geçirmiş olan ve orman fakiri Urfa'nın Akciğeri konumunda olan Atatürk Ormanının koruması için daha duyarlı olmasını bekliyoruz" diyorlar.

Bütün  bu iddiaları Gölpınar Muhtarı Fethi Kırnaz, Yusufkuyu Muhtarı Mehmet Ali Uşaklı ve Aza Enver Obuz tarafından bir tutanakla kayıt altına alınıyor.

 

"İDDİALAR TAMAMEN GERÇEK DIŞI"

İddiaların gerçek dışı olduğunu söyleyen Orman Bölge Müdürlüğü, Yangın Söndürme sorumlusu İşletme Müdürü Fadıl Topdağ; "Olaya çok kısa bir zamanda müdahalede bulunduk. Yangın yerine bizzat ben gittim. evet köylülerin müdahalesi çok başarılı ver yerindeydi. Ben orada bulunan Gölpınar Muhtarı Fethi Kırnaz ve Yusufkuyu Muhtarı Mehmet Ali Uşaklı beye teşekkürlerimi iletim. Yangına sadece biz değil, Şanlıurfa Belediyesi İtfayesi ve Karaköprü Belediyesi İtfayeleride müdahale etti. Onlara'da teşekkür ederim" dedi.

"BU TUTANAKLA NE AMAÇLIYORLAR"

Muhtarların tutukları tutanakların iyi niyetle tutulmadığını ve tutanakla neyi amaçladıklarını bilmediğini söyleyen Fadıl Topdağ; "Biz bu köylülerle çok çalıştık. Çok faydalı iş çıkardılar. Ama bu tutanakla ne yapmak istediklerini anlamadım. İyi niyetle hazırlanmış bir tutanak değildir" dedi.

Haber Mehmet ASLAN / www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.