banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Urfa Haberleri ABD

MEB'den e-okul kayıtlarıyla Yerleştirme

Bu yıl ikinci defa uygulanan e-okul sistemi ile 1 milyon 863 bin 230 çocuk 1. sınıfa, 1 milyon 237 bin 986 öğrenci ise 5. sınıfa yerleştirildi.

Veliler, çocuklarının hangi okula yerleştirildiğini, www.meb.gov.tr internet adresine girerek, çocuklarının T.C. kimlik numarası ile öğrenebilecek.

E-okul uyugulaması sayesinde velilerin kayıt için belge toplamasına gerek kalmayacak. Bu sistem ile her eğitim döneminde tartışmalara yol açan başvuru ücreti ya da bağış parası gibi uygulamaların da önüne geçilmesi hedefleniyor.

2008 doğumlu, 5 yaşını yeni dolduran çocuklarında kayıtları yapıldı ancak kesin kayıt velilerin tercihine bırakıldı, kayıt yaptırmak isteyen veliler, okullara yazılı istekte bulunabilecek.

Özel eğitime ihtiyacı olan çocukların kayıtları ise eğitim öğretim yılı başında, velilerin isteklerine göre yapılacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.