banner2
Öne Çıkanlar Türkiye Urfa Suriye Haliliye ABD

Mazlumder; Aklı selimle davranın

Diyarbakır’ın Silvan İlçesinde yaşanan son olaylarla ilgili olarak Mazlumder Şanlıurfa Şubesi yapılan yorumlarla ilgili olarak bir “Herkesi Sağduyuya ve Akl-ı Selime Davet Ediyoruz” başlıklı yazılı bir basın açıklaması yaptı,

 

İşte o açıklama; “12 Haziran’da yapılan seçimler Kürt sorununun barışçıl yöntemlerle çözümüne ilişkin halkların irade beyanını ortaya koymuştur.

 

Ancak; halkların seçim sandıklarında gösterdiği iradenin taraflarca yeterince algılanamadığı görülmektedir.

 

Bir yandan askeri operasyonlarla, diğer yandan yol kesme ve adam kaçırma eylemleriyle barışa ilişkin umutlar azalmaktadır.

 

Son olarak Diyarbakır’da 13’ü asker, 7’si PKK’lı 20 kişinin ölümüyle sonuçlanan eylem halklar arasında nefret tohumları ekmek ve toplumsal ayrışmaya zemin oluşturmak dışında sonuç doğurmamaktadır.

 

Sorunların çözümü için sivil siyaset alanlarının kullanılması ve sivil siyasetin önünü açacak yasal düzenlemelerin yapılması elzemdir.

 

İnsan hayatının bir pazarlık unsuru olarak kullanılması, ölümün kutsallaştırılması ve kutsanmış bu değer üzerinden siyaset üretilmesi kabul edilemez.

 

Ülke halkları şiddeti bir metod olarak kullanan tüm guruplara ve insan hayatını hedef alan her türlü şiddet olaylarına karşı muhataplarının takınamadığı sağduyu ve barış dilini kuşanmalıdır.

 

Şanlıurfa Mazlumder; yaşanan olayların toplumlar arası kin ve nefret söylemine zemin oluşturmamasını, sivil siyasetin ve barış yollarının tıkanmasına yol açacak her türlü eylemden ve söylemden uzak durularak aklı selimin hakim olmasını dilemektedir” denildi.  MAZLUMDER Şanlıurfa Şubesi başkanı Av. Ömer Sinikan

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.