banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD Türkiye Haliliye Sanlıurfa Haber

MAVİ MARMARA YOCULARI ŞANLIURFA'DA BULUŞTU


31 Mayıs 2010 tarihinde Siyonist İsrail’in saldırısına uğrayıp 9 şehit  veren ve 54 yaralı bırakan Mavi Marmara saldırısından bir müddet sonra İstanbul’da kurulan Mavi Marmara Özgürlük ve Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Yılmaz bu sabah Ş.Urfa’ya geldi.  Kendisi de Mavi Marmara yolcusu olan YILMAZ,  Ş.Urfa’dan Mavi Marmara’ya katılan 6 kişi (İHH Urfa Temsilcisi Behçet ATİLA, Cuma AYTİŞ,  Siverek’ten Ramazan BAYLAN, Cevdet ÖKENEK, Viranşehir’den Eyyüp YAŞAR ve Mustafa BATIRHAN) ve  İHH Gönüllülerinden Haci ÖZDEMİR’le kahvaltıda buluştular. Gayesinin Mavi Marmara yolcularını ziyaret etmek, Mavi Marmara ve özgürlük ruhunu diri tutmak olduğunu vurgulayan YILMAZ, il il dolaşarak Mavi Marmara katılımcılarının hal hatırını sormak, varsa bir dertleri sıkıntıları onunla ilgilenmek istiyoruz. Bu kapsamda Urfa’da olduklarını belirtti.”

İHH İnsani Yardım Vakfı  Ş.Urfa İl Temsilcisi Behçet ATİLA ise ziyaretlerinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi  ve kendilerine teşekkür ettikten sonra; “Mavi Marmara’nın yola çıkış amacı, amacımız açık hava hapishanesine çevrilen Gazze’ye hem insani yardım malzemelerini ulaştırmak hem de Gazze ambargosunu dünya gündemine taşımak suretiyle ablukanın kırılmasını sağlamaktı. Bedeller ödeyerek ve Allah’ın yardımıyla büyük oranda bunu başardık. Bugüne kadar dünya coğrafyasında hep mazlumların gözyaşlarını silmeye çalışarak mazlumların yanında olduğumuz gibi bundan sonra da inşallah hep mazlumların yanında olacağız. Hatta bundan sonra daha çok çalışmamız gerekir, çünkü dünya coğrafyası, hasseten de İslam coğrafyası kan ve gözyaşı deryasına dönmüş durumda. Bu durumda bize daha çok iş düşer. Gecemizi gündüzümüze katsak da azdır.” dedi.

Gurup, daha sonra Öncüler Derneğinin açmış olduğu kermesi de ziyaret etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.