banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haberleri Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı

Marmara'da 4 ilde yarın okullar tatil

Marmara Bölgesi’nin genelinde etkili olan soğuklar, İstanbul Kocaeli, Sakarya ve Düzce’de kar yağışı ile etkisini sürdürürken, dört ilde yarın için okullar tatil edildi.

İstanbul

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, “Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan değerlendirmelere göre; İstanbul’da devam eden kar yağışının zamanla etkisini sürdüreceği ve aralıklarla artarak devam edeceği beklenmektedir.” denildi.

Yapılan açıklamanın devamında, “Kar birikintileri, don ve buzlanmanın özellikle ara cadde ve sokaklarda araç trafiği ve yaya ulaşımında meydana getirebileceği olumsuz etkiler göz önüne alınarak, her hangi bir sıkıntı veya mağduriyetle karşılaşılmaması için, tedbir amacıyla; anaokulları, ilk, orta ve  liselerde eğitim ve öğretime, özel kreş, gündüz bakımevleri, çocuk kulüpleri, Rehberlik Araştırma Merkezleri ve Halk Eğitim Merkezlerinin faaliyetlerine 31 Aralık Perşembe günü bir gün süre ile ara verilmesi uygun görülmüştür.“ ifadeleri kullanıldı.

Açıklamanın devamında, aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personellerin idari izinli sayılacağı belirtildi

Kocaeli

Sabah saatlerinde özellikle şehrin yüksek kesimlerinde başlayan kar yağışı, öğle saatlerinden itibaren şehir merkezini de etkisi altına aldı. Zaman zaman yağmurla karışık yağan kar yağışı öğle saatlerinde etkisini arttırırken, trafikteki sürücüler zaman zaman zor anlar yaşadı.

Kocaeli Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Kocaeli genelinde ilk, orta ve liseler ile (rehabilitasyon merkezleri dahil) eğitim-öğretime 1 gün süreyle ara verildiği duyuruldu.

Valilik Açıklamasında, "Yoğun kar yağışı ile birlikte, düşük sıcaklıkların araç trafiğinde ve yaya ulaşımında yol açacağı olumsuzluğa ve mağduriyetlere yer vermemek amacı ile il genelinde; anaokulları, ilk, orta ve liseler ile (rehabilitasyon merkezleri dahil) eğitim ve öğretime 31 Aralık 2015 Perşembe günü bir gün süre ile ara verilmesi uygun görülmüştür. Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan, engelli ve hamile personel idari izinli sayılacaktır” denildi.

Sakarya

Sakarya'da akşam saatlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün süreyle ara verildi.

Kar tatilini sosyal medya adresinden duyuran Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, "Yoğun kar yağışı bildirimi nedeniyle 31 Aralık perşembe günü, Sakarya'daki ilk ve orta dereceli okullarımız tatil edilmiştir. Öğrencilerimizin, sağlık ve güvenlikleri için uygulanan bu tatil sürecinde vakitlerini çok iyi değerlendirmesini diliyorum" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Kocaeli Üniversitesi Rektörü Sadettin Hülagü resmi twitter hesabından yaptığı açıklamada “Yoğun kar yağışı nedeniyle 31 Aralık 2015 Perşembe günü eğitim ve öğretime bir gün ara verilmiştir” ifadelerine yer verdi. 

Düzce

Düzce'de sabah saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle il genelinde tüm okulların Perşembe günü tatil edildi.  

(İLKHA)

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.