banner2
Öne Çıkanlar ABD Urfa Haliliye Emir Preldzic 4 Sanlıurfa Haber

Mardin'den Aziz Sancar'a davet

Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı A.Kadir Üründü, Nobel Kimya Ödülü'nü aldıktan sonra Türkiye’yi ziyaret eden Mardinli bilim adamı Prof. Dr. Aziz Sancar’ı Mardin’e beklediklerini söyledi.

Üründü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'yla bir araya gelmek üzere Türkiye’ye gelen Nobel Kimya Ödülü sahibi Mardinli Prof. Dr. Aziz Sancar’ın bu süreçte memleketi olan Mardin’i de ziyaret etmesinin önemine vurgu yaptı.

Sancar’ın aldığı ödül ile özelde Mardin’e ve Mardinlilere, genelde ise bölge insanı ve Türkiye’ye büyük bir onur yaşattığını kaydeden Üründü, “Aziz Sancar Hoca, Mum ışığında çalışılan derslerden, Dünya’nın en prestijli bilim ödülüne uzanan yaşam hikayesiyle herkese ama özellikle de bölge gençlerine önemli bir örnek olduğunu söyledi.

Azmi ve elde ettiği başarısıyla kadim kültürümüze ve güzel şehrimizin tanıtımına önemli katkısı olan bu değerli bilim insanımızın halen yaşanmakta olan bu sıkıntılı süreçte Mardin’i ziyaret etmesinin çok anlamlı olacağını dile getiren Üründü, “Aziz Hocamız elde ettiği bu ödülle ismini şehrimizin ve ülkemizin tarihine yazdırmayı başardığını, elde ettiği başarının yolunun eğitimden geçtiğini dillendirmekle beraber eğitimle kazanılacak değerlerin özellikle şiddet içeren seçeneklerden çok daha evla olacağını gençlerimize nakşedeceğini ve bu vesileyle hemşehrileri olarak kendisini Mardin’de ağırlamaktan son derece mutlu olacağımızı belirtmek istiyorum.” dedi.

Prof. Dr. Aziz Sancar'ı Mardin'e davet eden STK'lardan Eğitim-Bir-Sen Mardin Şube Başkanı Eyyüp Değer de “Aldığı ödüllerle iftihar duyduğumuz Prof. Dr. Aziz Sancar'ı Mardin'de görmek, eğitim camiasını kendisi ile tanıştırmak ve öğrencilerimizle buluşturmak amacıyla kendisini doğup büyüdüğü, eğitim gördüğü ve bir süreliğine çalıştığı Mardin ilimize davet ediyoruz. Bu davetin gerçekleşmesi halinde öğretmen ve öğrencilerimiz üzerinde büyük bir olumlu etkisi olacaktır. Kendisini öğretmenlerle buluşturduğumuz takdirde her öğretmenimizin öğrencilerimize bakış açısı geleceğin Aziz Sancar'larını yetiştirmek üzerine olacak.” diye konuştu. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.