banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Mardin'de ilçe müftüleri toplantısı yapıldı

Mardin Müftülüğü tarafından organize edilen ve her ay düzenli olarak yapılan ilçe müftüleri toplantısı Mardin Müftülüğü Toplantı salonunda yapıldı.

İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun başkanlığında yapılan toplantıda ilçe müftüleri yaptıkları çalışmaları ve planladıkları faaliyetleri anlatıp karşılıklı fikir alışverişinde bulunuyorlar.

Bu ayki toplantıda ayrıca ilçe müftüleri Diyanet işleri Başkanlığı’nın başlattığı “Hediyem Kur’an Olsun” kampanyasına destek verdi.  Türkiye Diyanet Vakfı’nın bağış için kurduğu kısa mesaj ile 4333’ gönderen ilçe müftüleri Kur’an-ı Kerim bağışında bulundular.

"Dünyanın hiçbir ülkesinde Kur'ansız ev kalmasın diye yola çıktık" diyen Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun İslam dünyasının dört bir köşesinde Kur'an'a ihtiyaç duyan ve satın alma gücü olmayan kişilere, tercih edilecek bir hat ile basılan Kur'an'ın bağışçılar yoluyla hediye edilmesini amaçladıklarını kaydetti.

Coşkun, bazı ülkelerde hafızlık yapmak isteyenlerin tahta parçalarına beyaz taşlarla ayetleri yazdığını vurgulayarak, “Afrika'da binlerce çocuk var. Hafızlık yapmak istiyorlar. Ancak Kur'an'a ulaşamıyorlar. Tahta levhalar üzerinde hafızlık yapıyorlar. Hediyem Kuran Olsun Projesi kapsamında Kur'an basımını yaparak kardeşlerimize ulaştıracağız. Yeryüzünde Kuran'ı olmayan hiçbir Müslüman kalmasın istiyoruz.” şeklinde konuştu. (M. Salih Keskin  - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.