banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haliliye Türkiye Urfa Haberleri Sanlıurfa Haber

Malatyalı STK ve kanaat önderlerinden yılbaşı uyarısı

Malatya Hayrın Yolcuları Derneği Başkanı Orhan Dikgöz, yaptığı açıklamada halka yılbaşı olarak kabul ettirilen ve gayr-i ahlaki etkinliklere karşı vatandaşları uyararak,  yapılan çirkefliklerin ve ahlaksızlıkların devlet eliyle yapılmasının üzücü olduğunu söyledi.  

Yılbaşı diye bilinen kutlamaların İslam’a aykırı olduğunu, Müslümanların uyuşturulmak istendiğini ve toplumun ahlaksızlaştırılmaya çalışıldığını belirten Dikgöz, vatandaşa uyarılarda bulundu.

Yeni yıl adı altında yapılan bu rezalet uygulamalarının toplumu intihara götürdüğünü belirten Dikgöz: “ Toplumda ahlaki değerlerin hiçe sayıldı bir günde, toplumun manevi değerlerine saygısızlığın arttığı bir günde yapılan bu rezalet ve uygulamaların artması, ayrıca devlet eliyle yapılması dikkat çekicidir. Yapılan bu uygulamalar toplumun ve geleceğin tehlike altında olduğunu belirtmek isteriz. Bu uygulamalara son verilmediği takdirde toplumun intihara götürüleceğini belirtiriz.” İfadelerini kullandı.

Yapılan uygulamaların bir an önce son bulmasını isteyen Dikgöz: “ Yılbaşındaki rezalet uygulamaların çoğu devlet eliyle yapılıyor. İstendiği takdirde de  son verilebilir. Biz STK olarak bu uygulamaların derhal son bulmasını istiyoruz. Aksi taktirde toplumu daha büyük tehlikeler beklemektedir.”  dedi

Malatya’da tanınmış kanaat önderlerinden Mesut Gezer ise yaptığı açıklamada, yılbaşının tarihi ve ilmi hiçbir dayanağının olmadığını belirtti.  

Gezer  açıklamasında: “Hıristiyanlık kültüründe olan ve büyük günahların işlendiği bu yılbaşı etkinliği, maalesef İslam ümmeti içerisinde de yaygınlaşıyor. Çoğu insanların şuursuzca  ve bilinçsiz bir şekilde bu etkinliklere katıldığına inanıyoruz. Bu günahlara  katılanın da veballer altında kalacağını biliyoruz. Öte tarafta akidevi anlamda ciddi sorunlar yaşayacaktır.” dedi.

‘Kim bir topluluğa benzerse o da onlardan olur’ hadis-i şerifini hatırlatan gezer:  “ Yılbaşı eğlencesi adı altında Kuran’da Rabbimizin kebair günah olarak bilinen kumar, aşırı derece de içki tüketimi ve bununla beraber aleni fuhşiyatın işlendiği bir gecede, bu tür günahların da devlet eliyle yapılması dikkat çekicidir.  Bilinçli ve şuurlu Müslümanların da toplumu bundan kurtarmaya yönelik çalışmalar yapması lazımdır.” İfadelerini kullandı. (M.Ali BATI/İLKHA)

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.