banner2
Öne Çıkanlar ABD Urfa Cenk Mardin Haliliye

Mahkumlar Örnek Projeyle El Sanatları Öğreniyor

Batman Cumhuriyet Başsavcılığı, Batman M Tipi Kapalı Cezaevi İnfaz Kurumu Müdürlüğü ve Türkiye Gençlik Konseyi’nin düzenlemiş olduğu “Tutuklu ve hükümlülerin emeğine bir katkıda sizden olsun” projesiyle Batman Park Alışveriş Merkezi’nde mahkûmların yaptıkları el ürünleri sergisi açıldı. Sergi açılışına Batman Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Emre Ejder, BATSO Başkanı Abdulkadir Demir, İl Müftüsü Hasan Çağlar, Türkiye Gençlik Konseyi İl Başkanı Mekan Görük ve çok sayıda vatandaş katıldı.

KURSLARLA EL SANATLARI ÖĞRETİYORUZ

Böylesi bir projeyi uzun bir süredir planladıklarını belirten Başsavcı Muhammet Emre Ejder, “Cezaevinde hükümlü tutukluların çokça boş zamanı oluyor. Düzenlediğimiz eğitim kurslarıyla içerdeki hükümlü ve tutuklulara el beceri kazandırmaya, belirli bir meslekleri öğretmeye çalışıyoruz. Bunun sonucunda ise kendileri cezaevinde bazı el ürünleri üretiyorlar.

Bizde üretilen bu ürünleri değerlendirelim dedik. Hem kendilerine teşvik edilecek bir unsur olsun hem de ekonomik bir kaynak olsun. Bu şekilde bir geri dönüşümle yani bir üretimden sonra satılan ürünlerin paralarla kendi geçimlerini sağlasınlar. Satış sonunda toplanan paralar ilgili hüküm ve tutukluların kendi hesaplarına yatırılacak.” dedi.

Gençlik Konseyinden yapılan açıklamada da böylesi projelerin devam edeceğini gençler olarak her zaman '' Önce İnsan'' şiarıyla hareket ettikleri belirtildi. Konsey sözcüsü Barış Durak Türkiye Gençlik Konseyinin her zaman böylesi faydalı projelere imza atacağını söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.