banner2
Öne Çıkanlar Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Gaysan Mobilya Dumankaya Yukarı Koçlu Akhisar Belediyespor

Âlimlerden karma eğitim uyarısı!

Âlimler ve Medreseler Birliği İttihad-ul Ulema üyesi Molla Salih Gültekin, karma eğitimin olduğu okullarda öğrenciler arasında sıkça kavga olaylarının yaşandığını dile getirerek, karma eğitimin öğrenciler üzerinde olumsuz etkiler yarattığını söyledi.

Gültekin, eğitim müfredatının içerisine Allah ve Peygamberi aşılayacak, öğrencilere onları haram ve günahlardan alıkoyacak programların yerleştirilmesiyle, karma eğitimdeki sorun ve sıkıntıların en aza ineceğini belirtti.

Eğitimdeki var olan sıkıntıların birinci sebebinin karma eğitim olduğuna işaret eden Gültekin, “Karma eğitim olan okulda eğitimden ziyade gençlerin akılları başka yerlerde oluyor. Avrupa ülkelerinde dahi karma eğitimin zararları görüldüğü için oralarda karma eğitim yapılmıyor. Kız ve erkek ayrı sınıflarda olduğu zaman eğitimin kalitesinin çok arttığını görüyoruz. Karma eğitimde kız ve erkeğin yan yana gelmesi, ateş ve barutun yan yana gelmesi gibidir. Ateş ve barut, yan yana geldiği zaman kesinlikle birbirlerine zarar verirler.” dedi.

Öğrencilerin liselerde çeteleşmeye doğru gittiğini ve bunun sebebinin de karma eğitim olduğunu vurgulayan Gültekin, “En ufak bir olayda dahi çocuklar birbirlerini doğramaya çalışıyorlar. Bu çocuklar aynı okulu, aynı sınıfı paylaştıkları halde birbirlerine tahammülleri yok. Kız çocukları erkekler gibi bıçak taşıyor ve aşkına! karşılık vermediği için arkadaşını bıçaklıyor. Bunun sebebi maneviyatsızlıktır, karma eğitimdir. Eğitim müfredatının içerisine, gençlere Allah ve Peygamberi aşılayıp, onları haram ve günahlardan alıkoyacak programlar koyarsak, bu sorun ve sıkıntılar en aza inecektir. Okullara da huzur gelecektir. Beni düşündüren noktalardan bir tanesi, bu çocuklar evlenirken nasıl bir yuva kuracaklar?  Kurulan yuva hangi temeller üzerine oturtulacak ve evlilikten sonra bu gençlerden doğacak çocukların terbiyesi nasıl olacak? Zamanında ahlaki ve manevi bir eğitim almayan anne ve babalar, çocuklarına ne verecek, diye bizleri kara kara düşündürüyor.” ifadelerini kullandı.

“Maneviyatsızlık ve eğitimin kalitesizliğinden dolayı intihar olayları yaşanıyor”

Son yıllarda özellikle gençlerde giderek artan intihar olaylarına da değinen Gültekin, devamında şöyle dedi: “Bu intihar olaylarının birinci sebebi, maneviyatsızlıktandır. Eğitim yuvalarının verdiği eğitimin kalitesizliğinden dolayı da bu intihar olayları yaşanıyor. Bu gençleri haramdan, maneviyatsızlıktan uzaklaştıracak ilahi bir bekçi olmadığı için bu gençler, intihar da ederler, kötü yola da düşerler. Burada suç sadece anne ve babaların değil. Bu gençleri ıslah etmekteki görev, biz topluma düşüyor. Bilinçli ve şuurlu bir şekilde bu gençler eğitilip, onlara Allah korkusu aşılandığı zaman intihar da etmezler, kötü yola da düşmez, kötü alışkanlıklara da sahip olmazlar.” (M. Fatih Akgül- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.