banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haliliye Türkiye Urfa Haberleri Sanlıurfa Haber

Lidar köyünün 26 yıldır süren arazi davası VİDEO

Şanlıurfa’nın Bozova İlçesine bağlı Lidar (Dikili) köyü yıllar önce su altında kaldı. Burada arazilerinin su altında kaldığı ve istimlak edilen arazilerinin bedelini alamadıkları için 26 yıl önce DSİ’yi mahkemeye verdiklerini belirten Lidarlı Bedir Yıldırım, isyan ederek “bu daha bir an önce sonuçlansın” dedi.

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’le görüşerek köylünün sorunlarını ve bitmeyen mahkemeyi anlattığını belirten Bedir Yıldırım; “Bloke edilen paramızı veya emsal olarak su altında kalan araziler kadar arazi bize verilsin” dedi.

Olayın geçmişini anlatan Yıldırım; “Şanlıurfa’nın Bozova ilçesine bağlı Lidar (Dikili) köyü yıllar önce GAP projesi nedeniyle sular altında kaldı. Köye ait 3200 dönüm arazi devlet tarafından kamulaştırıldı. 1986 yılında kamulaştırılan araziler için tam 248 MİLYON LİRA Ziraat Bankasında hak sahipleri için yatırıldı. Ancak o köyden 9 ailenin mirasçıları belirlenemediği için tüm aileler o parayı alamadı” dedi

Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü; “Ülkemizi bayrağımızı seviyoruz. Tüm köylü adına konuşuyorum. Bu para binlerce kişiyi ilgilendiriyor. 26 yıldır süren davamızda ülkemizi AİHM yoluyla şikayet etmedik. Sorunumuzu kendi ülkemizde çözmek istiyoruz. Devlet ya bize emsal arazi versin yada davayı hemen sonuçlandırsın. Bloke olarak duran paramızı bize versinler. Başka yerde esman olan araziler var. Bizde emsallerden yararlanmak istiyoruz” dedi.

www.balikligol.com

 

VİDEO

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
şahbikan lidar 6 yıl önce

lidar yıldırım ailesi şahbikanlı beskili hakları olan dava erken çözüm bulmasını istiyoruz.

Avatar
Hüseyin 2 yıl önce

Bizim de bu köyde dedemin ilk eşinin annesinden bize miras kalan araziler var lakin olumlu bir sonuç alamadık hala dilerim tez zamanda bu dava olumlu şekilde çözülür