banner2
Öne Çıkanlar Türkiye Urfa Suriye Haliliye ABD

Kudüs şairi mezarı başında anıldı

Kudüs şairi olarak bilinen Şanlıurfalı Şair-Yazar ve Memur-Sen kurucusu Mehmet Akif İnan, vefatının 16. yıldönümü münasebetiyle Harran Kapı Aile Mezarlığı’nda dualarla anıldı.

Düzenlenen anma toplantısına Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Memur-Sen İl Temsilcisi İbrahim Coşkun, Şanlıurfa il Müftüsü İhsan Açık, İnan’ın kardeşi Ahmet İnan, Memur-Sen İl Konfederasyonuna bağlı sendikaların temsilcileri ve çok sayıda seveni katıldı.

Kuranı Kerim’in okunduğu anma programında katılımcılar, İnan’ın şahsiyeti ve misyonu hakkında kısa birer konuşma yaptı.

Mehmet Akif İnan’ın Şanlıurfa halkı için bir değer olduğunu belirten Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, gençlerin onu iyi tanıyıp takip etmesi gerektiğini söyledi.

İnan’ın düşünce ve fikirlerini anlatırken İnan’a ait şiirleri okuyan kardeşi Ahmet İnan, merhumun gençliğe çok önemli bir insan olduğunu söyledi.

Sevenleri, merhumun Kudüs şiirinin tanıtılması ve okullarda okutulması talebinde bulundu.

Program daha sonra yapılan dualarla sona erdi. (Osman Gülebak/Ramazan Casuk - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.