banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Gaysan Mobilya Dumankaya Sanlıurfa Haberleri

Kontör dolandırıcıları 275.000 TL çarpmışlar
Şanlıurfa’nın Akçakale İlçesine bağlı Bolatlar köyünde “Nitelikli Dolandırıcılık” suçunu örgütlü olarak işlediği tespit edilen, 8 kişi gözaltına alındı.
Bunların evinde yapılan aramada çeşitli teçhizat bulunurken, Türkiye genelinde dolandırdıkları şahıslardan  275.000 TL para aldıkları tespit edildi.
Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığından yapılan açıklamaya göre, "Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığınca yapılan çalışmalar neticesinde; Akçakale ilçesi Bolatlar köyünde faaliyet gösteren organize suç örgütü üyelerinin Türkiye’nin çeşitli illerindeki mağdurları arayarak, kendilerini hakim, savcı, asker ve polis olarak tanıtarak hesaplarının terör örgütünün eline geçtiğini, paralarının güvenliğinin sağlanması için kendilerine verilecek olan banka hesap numaralarına aktarılması suretiyle “Nitelikli Dolandırıcılık” suçunu örgütlü olarak işlediği tespit edilen, (8) şahsa yönelik, 12 Haziran 2012 günü icra edilen operasyonda, (6) şahıs yakalanarak gözaltına alınmış, operasyon kapsamında, şahısların ev ve eklentilerinde yapılan arama sonucu, (14) cep telefonu, (21) sim kartı, (4) adet sim kartı bloğu, (1) adet diz üstü bilgisayar, (2) adet kredi kartı, (1) adet otomobil, (1) adet motosiklet, (2) adet mobil internet bağlantı aparatı, (6) adet cep telefon şarj cihazı, (1) adet USB bellek, (1) adet kart okuyucu, (1) adet hafıza kartı, (1) adet diz üstü bilgisayar çantası, (2.185) TL para, (1.700) Suriye lirası, (4) adet tam altın ele geçirilmiştir.
Şahısların Türkiye genelinde (11) ilde toplam (14) şahsı dolandırdıkları ve bu dolandırıcılıktan (275.000) TL haksız kazanç elde ettikleri tespit edilmiştir. Mağdur olan vatandaşların belirlenmesine devam edilmektedir" denildi. 
www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.