banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD Haliliye Cenk Antalyaspor

Kobani'ye girişler yasaklandı

ŞANLIURFA - Şanlıurfa’nın Suruç ilçesi Yumurtalık geçiş noktasında belirlenen giriş çıkış noktası Valilik talimatıyla dünden itibaren oluşan havan topu bombardımanı gerekçesi ve Kobani’nin kent merkezinin güvenli bölge olmaması nedeniyle girişlerin yasaklandığı öğrenildi.

Şanlıurfa İl Valisi İzzetin Küçük’ün bugünkü temaslarından sonra Kobani’de oluşan son durum itibarıyla IŞİD’in Kobani kent merkezine çok yaklaştığının öğrenilmesi ve dünden itibaren düşen havan toplarının ardından güvenliğin olmaması gerekçesiyle kente girişlerin yasaklandığı bilgisi verildi.

Ayrıca güvenliğin iki katına çıkarıldığı görülürken, sınır çevresinde hiçbir şekilde eylemlerin yapılmasına, grupların oluşmasına da izin verilmeyeceği belirtildi.

Kobani’ye sıfır noktadaki Yumurtalık geçiş noktasında oluşturulan tek geçiş noktası dörde çıkarılmış olup geçiş noktalarından Türkiye’ye girişler ise devam ediyor. (Osman Gülebak/Mehmet Aslan-İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.