banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Gaysan Mobilya Dumankaya Sanlıurfa Haberleri

Kızıltepe'de biçerdöver kursu açılacak

Kızıltepe (Qoser) ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Kızıltepe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan işbirliği ile 'Uygulamalı ve Teorik Biçerdöver Operatörlüğü Kursu' açılacak. Kursta ilk etapta 50 kişi biçerdöver operatörü olmak için eğitim görecek.

Kurs teorisi Halk Eğitim merkezinde, uygulamalı olarak ise Kızıltepe’ye bağlı Hocaköy (Evdılimamé)  köyünde verilecek.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Kızıltepe Gıda Tarım ve Hayvancılık ilçe Müdürü Nevaf Kalkan, kursiyerlerin alacakları eğitimle hasat zamanında tane kaybının asgariye ineceğini söyledi.

Kalkan, “İlçemizde buğday hasadında daha az tane kaybının meydana gelmesi için biçerdöver kursunu açacağız. Şuan kayıtlarımız başlamış yoğun bir başvuru var. En son iki sene önce kurs açmıştık 82 kursiyere diploma vermiştik. İki seneden bu yana yoğun bir talep oldu. İlçemizde biçerdöver sayısı arttı bunu dikkate alarak Halk Eğitim Merkezi ve ilçe Milli Eğitim işbirliğiyle yeni bir kurs açma yoluna gittik. Hayırlısıyla bayramdan sonra kurslarımıza başlayacağız. İlk etapta 50 kursiyere Eğitim vereceğiz ihtiyaç olduğu takdirde 50 kursiyere de önümüzdeki ilkbahar döneminde kurs vermeyi düşünüyoruz. Açtığımız kurs biçerdöver kullanım operatörlüğü kursudur. Şoförler alacağı eğitimle biçerdöver kullanımını daha iyi yapacak hububat hasadında daha az dane kaybının meydana gelmesini sağlayacaktır. Bu da ülke ekonomisine büyük bir katkı sağlayacaktır.”dedi.  (Mehmet Aslan - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.