banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Kızıltepe'de 13 bin Suriyeli kayıt altına alındı

Mardin Valiliği ile Kızıltepe Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM) işbirliğiyle gerçekleştirilen sistemle yaklaşık 10 gün içinde ilçedeki 13 bin Suriyeliye ulaşıp kayıt altına alınarak toplamda 16 bin Suriyeliye ulaşmayı hedefleniyor.

Kızıltepe’deki ÇATOM binasında oluşturulan kayıt merkezlerinde masalarda Suriyeliler tek tek kayıt altına alınarak yaşam kaliteleri ile ilgili tespitlerde bulunuluyor.

Kızıltepe ÇATOM Müdürü Leyla Onur Yanar, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Mardin Valiliğinin başlatmış olduğu Sosyal dışlanmışlığı önlemek engellemek programı kapsamında Kızıltepe ÇATOM’ la yapılan işbirliği ile Suriyeli vatandaşların tespiti programı uygulanmıştı. Bu program kapsamında bu güne kadar 13 bin Suriyeli ’ye ulaşılarak kayıt altına alınmıştır. 8 Ekim’de başladığımız bu programa yaklaşık 10 gündür devam etmekteyiz. Muhtemelen bir hafta 10 gün içerisinde Suriyeli tamamına ulaşarak kayıt sistemi bitmiş olacaktır. Yaklaşık 3 bin Suriyeliye daha ulaşacağımızı tahmin ediyorum.” dedi.  (Mehmet Aslan-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.