banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Kızılay'dan 600 aileye et, 100 öğrenciye mont yardımı

Kızılay Şanlıurfa Şube Başkanlığı hizmet binasından düzenlenen dağıtım törenine Vali Vekili Yıldıray Malgaç, Vali Yardımcıları Salih Gelgeç ve Şaban Erdoğan, Kızılay Şanlıurfa Şube Başkanı Abdülkadir Canpolat ve Mehmet Talat Akay, Yar. Doç. Dr. Abdulkerim Gök, Şahban Kılıç katıldı.

Dağıtımı töreninde konuşan Kızılay Şanlıurfa Şube Başkanı Abdülkadir Canpolat; Türkiye Kızılay Derneğinin Ülke genelinde başlatmış olduğu et bağışı kampanyasından Şanlıurfa'nın da istifade ettiğini belirterek, yardıma muhtaç 600 aileye et ve 100 üniversite öğrencisine deri mont gönderildiğini söyledi. Belirli mahalle ve hayır kurumlarıyla ortaklaşa çalışarak tespit edilen 600 aileye konserve haline getirilen etleri teslim etiklerini bildiren Canpolat, bu tür çalışmaların devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Şanlıurfa Vali Vekili Yıldıray Malgaç ise, Kızılay'ın başaralı bir çalışmaya imza attığını belirterek, "Türk Kızılay'ı bilindiği üzere Türkiye'nin en köklü yardım kuruluşlarından biridir. Bugün bakıldığı zaman Türk Kızılay'ı gerek yapılanması gerekse sahip olduğu imkânlar bakımından çok güçlü bir yapıdadır. Bu yapısıyla dünyanın neresinde olursa olsun bir afet halinde Türk Kızılayı insanların mağduriyetini gidermek için canla başla yardıma koştuğunu görüyoruz. Bu bağlamda yeni oluşan yönetimin de Türk Kızılay'ına hayırlı olmasını diliyorum.

Bugün burada genel müdürlük tarafından gönderilen yardımların yerine ulaştığını görüyoruz. Yardım yapılırken önemli olan yardım yapılacak olan kişinin mağdur olmamasını önlemek amacıyla ihtiyacına uygun bir şekilde yapılması gerekir. Yönetim kurulumuz da bu noktada üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirerek yardıma muhtaç insanları mağdur etmeden yardımları kişilere ulaştırmıştır. Bu yardımları yaparken dağıtılan yardımların gerçek manada insanların ihtiyaçlarını karşılayabilecek ve aynı zamanda direk kullanabilecekleri yardımlar olmasına özen gösterilmeli. Bu bağlamda tüm yönetim kurulunun bu ve benzer tarzdaki yardımlarının devan etmesini temenni ediyorum ve bu konuda yardımı olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

 

Vali Vekili Malgaç daha sonra Kızılay Şanlıurfa Şubesi hizmet binasını gezdi Şube Başkanı Canpolat'tan bilgi aldı.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.