banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haberleri Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı

'Kış ayı yağan kar için kullanılan terimler doğru değil'

İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğini ziyaret ederek iş makinelerini yerinde inceleyen Bitlis Valisi Ahmet Çınar, Televizyonlarda bütün kış haberleri için 'beyaz felaket', 'beyaz bela' ve 'beyaz ölüm' gibi terimlere tepki gösterdi.

Çınar, imkanların geçmiş yıllara göre her alanda çok daha fazla arttığını, acil ihtiyaç halinde helikopter veya başka imkanlar da kullanılacağını belirtti.

Bitlis'in çok fazla kar yağışı alan bir bölge olduğunu belirten Çınar, şöyle konuştu: “Bitlis'te yılda ortalama 6 metre kar yağışı oluyor. Geçen yıl 9 metre kar yağışı olmuş. Burası çok fazla kar yağışı alan, bereketi ve su kaynağı bol bir bölge. Bütün çevre illerimize ve ırmaklarımıza bir depo misali su dağıtan bir yer. Televizyonlarda bütün kış haberleri için 'Beyaz Felaket', 'Beyaz Bela' ve 'Beyaz Ölüm' gibi hiç de doğru olmayan ve çok yanlış ibareler kullanılıyor. Kış; bereket, su, tabiat ve hayattır.” dedi.

Ekipman konusunda sıkıntı bulunmadığını, ekibin ise işin ehli olduğunu dile getiren Çınar, köylere ve vatandaşlara hizmet götüreceklerini belirterek, ekibin tecrübeli olmasının işleri kolaylaştırdığını ifade etti.

“Olağanüstü durumlar olabiliyor.” diyen Çınar, “Açtığınız yollar tipi ve yağış nedeniyle tekrar kapanıyor. Çok ilginç olaylar da oluyor. Gece yarısı bir doğum veya hasta vakası için telefon geliyor. Herkese yetişmeye çalışıyoruz. Devlet olarak köylere, köylülerimize ve vatandaşlarımıza hizmetkar olmalıyız. Bu anlayışla bütün ekibimizle çalışıyoruz. Bugün derinden bir bismillah çekip yola çıkıyoruz.” diye konuştu.

Asılsız yapılan ihbarlar nedeniyle bazen ulaşılması gereken hastalara geç ulaşıldığını hatırlatmasında bulunan Çınar, “Hasta veya doğum gibi konularda asılsız ihbarlar oluyor. Hatta bir ilçemizde sevdalısını görmek için bile bir kişi 'Zehirlendim' diyerek böyle bir ihbarda bulunmuş. Köyden alınarak ambulansa bindirilen bu kişi, ilçe merkezine getirildiğinde ambulanstan kaçmış. Komedi filmleri gibi birtakım hadiseler yaşanmış. Bunun için cezai hükümler var. Ancak önemli olan vatandaşımızın bu tür yanlış ihbarları yapmamasıdır. Bu ihbarlar başka acil ve hayati konularda sorun oluşturuyor. Lütfen yanlış ihbarlar olmasın.” ifadelerini kullandı.

Her köye ulaşmaya çalıştıklarını dile getiren Çınar, son olarak şunları söyledi: “Devletimizin imkanı geçmiş yıllara göre, her alanda çok daha arttı. Allah'ın izniyle devlet olarak yetişemeyeceğiz köy, alan ve bir durum yok. Acil ihtiyaç olduğu halde helikopter veya başka imkanlar da kullanılacak.” (Şükrü Tontaş - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.