banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Kirli hava uyarısı

Şanlıurfa Çevre ve Orman Müdürlüğü hava kirliliği ile ilgili olarak Şanlıurfalıları uyardı.

yazılı bir açıklamada şöyle denildi; "Bilindiği üzere İlimizde Hava Kirliliği Ölçüm Cihazı Kurulu olup Partikül Madde (PM.10) ve Kükürtdioksit (S02) Ölçümü yapılmakladır. İlimizde görülen ve halen devanı eden toz bulutu (toprak yağması) nedeniyle olumsuzluklar yaşanmaktadır. Meteoroloji verilerinde yağış beklenen ilimizde yağış olması durumunda kirliliğin azalması beklenmektedir.

 

İlimiz Hava Kalitesi indeksi 4 (orta) seviyede olmakla beraber Kısa vadeli sınır değerler yüksek seyretmektedir. Bu nedenle Kalp ve solunum hastalığı (astım gibi) olan kişiler, yaşlılar ve çocuklar evlerinde kalmalıdır ve aktivire seviyelerini düşük tutmalıdır. Bunun dışında herkes, dış ortamda yapılan fiziksel aktivitelerden kaçınmalıdır. Ayrıca uzun süreli ve yoğun efor sarfının azaltılması gerekmetedir" denildi.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.