banner2
Öne Çıkanlar Dumankaya Gabon DeleBashiru Meclis Üyesi Ahmet Çoban Furkan Demirtaş

Kiliseyi 'cemaat yeri' diye kiralamışlar

Şanlıurfa’da fırından bozma bir işyerinde açılışı yapılan kilise ile ilgili yeni detaylar ortaya çıkmaya başladı. Şanlıurfa’da büyük bir tepkiye neden olan kilisenin ilk başlarda halkın tepkisini çekmemek için ‘cemaat yeri’ olarak lanse edildiği ortaya çıktı.

Alınan bilgilere göre, söz konusu yeri kiralamak isteyen Pastör Eyyüp Badem, o çevredeki işyerlerini kiraya veren M. Ş. vasıtasıyla eskiden fırın olarak kullanılan işyerini kiraladı. İşyerini tadilattan geçiren Badem, kendisine burasının ne yapılacağını soran komşularının tepkisini çekmemek için ‘cemaatimize yer yapacağız’ dediği belirtildi.

Daha sonra kendi işyerinin kilise olarak kullanılacağını duyan işyeri sahibi, Badem’e işyerini kiraya vermekten vazgeçtiğini ve eşyalarını çıkartmasını istedi.

Şanlıurfa halkı ise kilisenin açılmasına tepki gösteriyor. Adını vermek istemeyen bir esnaf ise daha ilk günden polise başvurarak izinsiz açılan kilise hakkında şikâyetçi olduğu söyledi.

Badem’in cemaat yeri sözünü İslami bir vakıf ya da cemaat olarak algılayan çevre esnafı, söz konusu yerin kilise olması karşısında çok şaşırmış görünüyor. Düzenli bir tadilattan bile geçirilmeyen ayrıca izinsiz açılan bu yerin kendilerini rahatsız ettiğini belirten çevre esnafı, böyle bir yerin ibadet amaçlı olduğuna inanmadıklarını ifade ettiler. Çevre esnafı usulsüz açıldığı ve kendilerine rahatsızlık verdiği gerekçesiyle bu kilisenin kapatılması için Şanlıurfa Valiliğine verilmek üzere imza kampanyası başlattı.

Şanlıurfa Valiliği, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Eyyübiye Belediyesinin ‘haberimiz yok’ dediği izinsiz kilise ile ilgili ne yapılacağı merak ediliyor. (Osman Gülebak-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.