banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD Türkiye Haliliye Sanlıurfa Haber

Kurban Bayramı’nı Diyarbakır’da geçiren Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, yapılan toplu bayramlaşmada Diyarbakırlılarla bayramlaştı.

Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen bayramlaşma programına Bakan Eker, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, AK Parti Diyarbakır Milletvekillerinden Oya Eronat ve Mine Lök Beyaz katıldı.

Bayramlaşma programında konuşan bir konuşma yapan Bakan Eker, Türkiye’de barış ortamını gerginleştirmeye çalışan bazı kişilerin olduğunun altını çizerek bu odakların yapıkları eylemlerle Diyarbakırlıları üzdüğünü söyledi.

“Kepenk kapatma eylemleri vatandaşlarımızı üzdü”

Geçtiğimiz günlerde Suriye Kürdistan’ındaki çatışmaları bahane ederek Diyarbakır’da boykot adı altında vatandaşları tehdit eden, araçlarını yakan ve iş yerlerine zarar vermeye çalışan PKK’nin yaptıklarını sabotaj girişimi olarak değerlendiren Bakan Eker, “Ama Suriye’deki olayları vasıta kılıp, çözüm sürecini bir şekilde zehirlemeye çalışan bir anlayışın olduğunu biliyoruz. Zaman zaman bireysel de olsa bir takım saldırı, sabotaj girişimi ve provokasyonlar olmuyor değil. Bir takım bahaneleri gerekçe gösterip vatandaşlarımızı rahatsız eden bir anlayışın tekrar hortlamakta olduğunu üzüntüyle müşahede ediyoruz. Bunlar, vatandaşlarımızı son derece üzdü.” dedi.

Bakan Eker, son olarak, “Bayramlar, barışı, hoşgörüyü, sevgiyi ve kardeşliği andığımız, beslediğimiz dini günlerimizdir. Bayramlar, Allah’a yakardığımız günlerdir. Bütün İslam âleminin bu kutlu bayramını tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı. (Hamza Adiyaman – İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.