banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Kentsel Dönüşüm kabul edilmedi

Şanlıurfa Belediye Meclisi Kasım Ayı 5. Birleşim Toplantısı, Belediye Başkan Vekili Habib Arslan başkanlığında gerçekleştirildi.

     3 ayrı noktada hayata geçirilmesi planlanan Kentsel Gelişim ve Dönüşümlere “ret” kararı çıktığı toplantıda zaman zaman sözlü tartışmalar yaşandı.

     Eski Sanayi Sitesi, Kızılkoyun ve Yenişehir 300 Evler Bölgesinin Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı” olarak ilan edilmesi için bu ayki son birleşim toplantısını gerçekleştiren Belediye Meclisi’nde 3 hayati projeye “Red” kararının verilmesi sinirleri bir anda gerdi.

    Tartışmaların ardından ayrı ayrı oylamaya sunulan Eski Sanayi Sitesi, Kızılkoyun ve Yenişehir 300 Evler Bölgesinin Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı” olarak ilan edilmesine Bağımsız Belediye Meclis Üyeleri “Evet” derken AK Partili Meclis Üyeleri ise “Ret” dedi.

   Toplantının ardından yaşananları sert bir dille eleştiren Belediye Başkan Vekili Arslan, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile birlikte yürütülen Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projelerine AKP’li belediye meclis üyelerinin “Ret” kararı vermelerine bir anlam veremediklerini söyledi.

   Hayati önem taşıyan 3 önemli hizmete “Ret” diyen meclis üyelerinin acaba hangi projeye “Evet” diyeceklerini merak ettiğini belirten Arslan, “ Bu konuya STK, Köşe Yazarları, Basın Mensupları olarak el atmamız lazım. Herkesi duyarlı olmaya davet ediyoruz. Şanlıurfa Belediyesi’ni başarısız göstermeye çalışanlar iyi bilsinler ki Belediye başarısız olursa Şanlıurfa başarısız olmuş demektir. Belediye Meclisi bir kişinin yararına olan bir kat emsaline “Evet” derken yüzlerce, binlerce insanımızın geleceğini ilgilendiren kentsel dönüşüm ve gelişim projelerine “Ret” demeleri bizleri üzmüştür. Demokrasi istediğimi yaparım demekten ziyade insanların menfaatine işler yapmaktır. Şanlıurfa’nın artık gelişmesi gerekir. Kentimizin önünü tıkayanlar bu işin vebalini ödeyemezler. Kararı veren meclis üyeleri bundan sonraki kararları vicdanlarına danışarak versinler. Ayrıca STK’lara sesleniyorum. Gelin meclis toplantılarımızda hakem görevi üstlenin” dedi.

     Oldukça tartışılacak olan oylamaların ardından toplantı sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.