banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Urfa Haberleri Sanlıurfa Haber

Katliama Bir Tepkide Şehit Aileler Derneğinden


Şanlıurfa Şehit Aileler Dernek Başkanı Mehmet YAVUZ, Mısır Ordusu ve yasadışı suç örgütlerinin Rabiat’ul Adeviyye Meydanı’nda darbeyi protesto eden Mısır halkına yönelik katliamına sert tepki gösterdi.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Şanlıurfa Şehit Aileler Dernek Başkanı Mehmet Yavuz, insanlık dışı,  ve vahşet olarak nitelendirdiği katliamın, çağdaş firavunların işi olduğunu dile getirdi. Başkan Yavuz açıklamasının devamında ise şu ifadeleri kullandı; “Mısır’da maalesef kelimenin tam anlamıyla bir insanlık dramı yaşanıyor. Bu katliamın tek suçlusu yalnızca Mısır Ordusu değildir. Darbenin hemen ardından oraya adeta para akıtan, darbecileri kutlayanlar ve Mısır’daki duruma hala darbe diyemeyen zihniyet de en az katliamı gerçekleştirenler kadar suçludur. Bu olay da bize bir kez da göstermiştir ki Mısır’da meşru bir iktidarı kabul etmeyen ve Sisi’yi dost edinenler, demokrasi ve samimiyet sınavından geçememiştir. Yeryüzüne hâkim güçler, maalesef hala suskun kalmayı tercih ediyor. Şunu da söylemek gerekiyor, geçtiğimiz günlerde bir gazeteye boy boy ilan vererek Başbakanımız  Recep Tayyip Erdoğan’a diktatör diyenler, Mısır’daki bu hadise karşısında neden suskunlar? Çünkü Türkiye’yi kötüleyen ve aşağılayan bu zihniyet ile Mısır’daki darbeye destek verenler arasında bir bağ vardır.
Gerçekten çok üzgünüz, Mısır halkın başı sağ olsun. Yaralılara acil şifalar diliyorum.   

Ayrıca Mogadişu'da meydana gelen ve bir Türk polisimizin şehit olmasıyla sonuçlanan intihar saldırısının büyük üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız.

Türk Elçiliğine yapılan Saldırıyı şiddetle kınayan Dernek Başkan Mehmet YAVUZ, açıklamasında "Somali'ye Türkiye'den büyük bir özveriyle yapılan insani yardımın daha iyi koordinasyonunun yapıldığı ve bu ülkede açılmış olan ender büyükelçiliklerden biri olan Türkiye Cumhuriyeti Somali Büyükelçiliğine yapılan saldırıyı şiddetle kınıyor, şehit polise rahmet acılı ailesine ve Türk ulusuna    sabır diliyorum.Saldırıda yaralanan diğer görevlilere  acil şifalar dileyen Dernek Başkanı Yavuz, bölgede terör faaliyetlerinin sona ermesi için tüm vatandaşlarımızdan bu mübarek ramazan ayında dua etmelerini bekliyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.