banner2
Öne Çıkanlar Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Gaysan Mobilya Dumankaya Yukarı Koçlu Akhisar Belediyespor

Kars'ta 2 PKK'li öldürüldü

Kars’ta Kağızman-Karakurt karayolunda mayın araması yapan asker ile PKK’liler arsında çıkan çatışmada 2 PKK’linin öldürüldüğü ve kaçan bir araç içerisinden bulunan 3 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Kars Valiliğinden yapılan açıklamada, Kağızman-Karakurt karayolunda mayın araması yapıldığı ve bir grup PKK’liye yönelik operasyon yapıldığı belirtildi. Olay yerinden kaçan araçta bulunun 3 kişinin de gözaltına alındığı ifade edildi.

Yapılan açıklamanın devamında çok sayıda mühimmat ele geçirildiği belirtilerek, “20 Eylül 2015 Pazar günü saat 05.30’dan itibaren olay yerinde yapılan aramada bulunan 3 adet sırt çantası içerisinde; 1 adet savunma tipi el bombası, 2 adet bıçak, 15 metre elektrik kablosu, 1 adet gece görüş dürbünü, 1 adet güneş paneli şarj aleti, 4 adet pilden oluşturulmuş batarya bloğu, 13 adet pil, 24 adet 12,7 mm çapında uçaksavar fişeği, 1 adet sabit 1 adet batarya şarj cihazı, 1 adet fotoğraf makinesi, 3 adet uyku tulumu, muhtelif giyim eşyası ve gıda maddesi ele geçirilmiş olup, adli tahkikata devam edilmektedir.” denildi.

Bahsi geçen grubun daha önce bir TCDD işçisinin hayatını kaybetmesine ve Sarıkamış Bayraktepe’de bulunan kayak tesisinin yakılması olayına karıştıkları belirtilen açıklamada, “Söz konusu grubun; 30 Temmuz 2015 tarihinde Kars/Sarıkamış/Soğanlı tren istasyonu mevkiinde tren yoluna EYP’li saldırı ve 1 TCDD işçisinin şehit edilmesi eylemini gerçekleştiren ve 13 Eylül 2015 tarihinde Sarıkamış Bayraktepe’de bulunan kayak tesisinin yakılması olayını gerçekleştirdiği değerlendirilen grup olduğu tespit edilmiştir.” ifadelerine yer verildi.

Operasyonların devam edeceği açıklandı.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.